VIDEO Tisuće na velikom prosvjedu protiv Komšića: Ne želimo ga u Mostaru, niti među Hrvatima

U Mostaru je održan prosvjed zbog izbora Željka Komšića u Predsjedništvo BiH.

Prosvjed je organiziran od strane neformalne skupine Hrvatska mladež. Organizirali su se preko društvenih mreža. U Mostaru se večeras okupilo više tisuća ljudi koji su sudjelovali u mirnoj prosvjednoj šetnji od Sveučilišta do Ureda što ga je u Mostaru otvorio odlazeći hrvatski član Predsjednštva BiH Dragan Čović.

Poruke prosvjeda su kako je ovo smrt demokracije i kako ovo nije njihov predsjednik i upravo su s tim transparentima koračali prosvjednici. Bilo je zaista mirno i dostojanstveno i na to je pozivao organizator da se prosvjednici suzdrže od bilo kakvih uvreda i komentara, odnosno negativnih istupa.

Da se na vrlo miran način pošalje cijeloj regiji, cijeloj europskoj zajednici, da ovo nije njihovo demokratsko pravo, izvijestila je za Dnevnik Nove TV Paula Klaić Saulačić. Prosvjednica Gabrijela Arapović rekla je da su tu kako bi odbili Komšića kao predstavnika hrvatskog naroda, jer ga oni nisu izabrali. “zanemarili su nam prava i on nije naš predsjednik”, napomenula je.

Martin Mikulić rekao je pak kako ovo nije prosvjed protiv Komšića, već protiv gaženja izborne volje hrvatskog naroda. “To se nije dogodilo jednom, dvaput nego tri puta. To je apsolutno nedopustivo zbog svakog hrvatskog birača”, rekao je.

Prosvjednica Gabrijela ističe: “Nama je izabran predsjednik kojeg mi nismo htjeli”. Tomislav Zelenik, sudionik prosvjeda kaže pak kako su Hrvati u BIH obespravljeni.”Oteta su nam temeljna politicka prava, Željko Komšic nije naš predstavnik, ne zelimo ga u Mostaru ni među Hrvatima”.

Prosvjednici su se mirno razišli, a na kraju su zapalili svijeće kod Ureda člana hrvatskog predstavnika. Prosvjednici su također isticali da ovaj izborni zakon za njih nije dobar, niti prihvatljiv. Na prosvjedu nije bilo Dragan Čovića, a Komšić se prosvjedu za sada nije oglasio, izvijestila je Paula Klaić Saulačić.

Facebook Komentari