Plijesan na zidovima ili u kupaonici može biti vrlo opasna za vaše zdravlje, evo kako se toga riješiti

Plijesan na zidovima ili u kupaonici može biti vrlo opasna za vaše zdravlje, kao i za zdravlje vaše obitelji. Uz to, ne izgleda lijepo.

Kako se riješiti plijesni?

Pomiješajte istu količinu octa i vode, dodajte sode da dobijete pastu i nanesite na područja koja je zahvatila plijesan, piše 24 sata.

Izbjeljivač je učinkovito rješenje protiv plijesni na zidovima, no treba ga ostaviti da djeluje nekoliko sati. Na mrlje od plijesni možete staviti i vatu natopljenu izbjeljivačem, ostaviti tijekom noći i isprati ujutro. Ako to radite u spavaćoj sobi, spavajte u drugoj prostoriji, a tu sobu dobro provjetravajte.

Kako biste se riješili plijesni na prirodan način, posegnite za eteričnim uljem čajevca. Naime, ono ima dokazana antivirusna, antibakterijska i antifungalna svojstva, što ga čini djelotvornim protiv plijesni. Žličicu eteričnog ulja čajevca pomiješajte s čašom vode, ulijte u bocu s raspršivačem i poprskajte pljesnivu površinu.

Odlično rješenje za čišćenje plijesni je i kombinacija sode bikarbone, octa i vode. Pomiješajte istu količinu octa i vode, dodajte sode da dobijete pastu i nanesite na područja koja je zahvatila plijesan. Kad se osuši, sastružite. Ako plijesan nije nestala, ponovite postupak.

Facebook Komentari