Penava će u subotu na prosvjedu najaviti mjesto, datum i vrijeme novog prosvjeda

Poslije više od dva tjedna šutnje gradonačelnik Vukovara Ivan Penava pozvao je u srijedu s press konferencije u Vukovaru, građane iz cijele Hrvatske da se pridruže prosvjedu koji će se 13. listopada održati u Vukovaru.

Bit će to prosvjed protiv šutnje državnih institucija kada je riječ o procesuiranju ratnih zločina, kazao je jučer.

‘Na prosvjedu će biti iznesena svjedočenja stradalnika Domovinskog rata i konkretne brojke kada je riječ o do sada učinjenom u rasvjetljavanju ratnih zločina. Okupljenima ću se obratiti i ja kao gradonačelnik Vukovara. Ovo će biti i vid kontinuiranog pritiska na institucije kako bi se započelo s konkretnim rješavanjem ovog problema. Na prosvjedu ću zakazati datum, vrijeme i mjesto idućeg takvog prosvjeda koji će biti održan sljedeće godine.

Cilj nam je konačno rješavanje ovoga problema, slučaj po slučaj, ime po ime i samo nas to može zadovoljiti. Neke su stvari iznad politike i ovo je crta ispod koje Vukovar i šira hrvatska populacija, kao i dijaspora, neće dozvoliti da se ide. To će biti tu bez obzira na to koja politička opcija bila na vlasti u Hrvatskoj. Žene, djeca, starci, ranjenici, civili, branitelji i drugi pobijeni su bez suđenja i za to netko mora odgovarati. Smatram to veoma važnim jer u suprotnom to nije društvo u kojem ja želim živjeti’, rekao je danas za Večernji list.

Penava pozvao cijelu Hrvatsku u Vukovar: Da u Vukovaru pošaljemo poruku zajedništva cijelog hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana

Facebook Komentari