Mostova zastupnica Ninčević Lesandrić u Saboru opisala stravično bolno liječenje u Hrvatskoj: To je bilo mojih 30 najmučnijih minuta u mom životu

MOST-ova Ivana Ninčević Lesandrić opisala je u Saboru tešku traumu koju je doživjela u bolnici nakon spontanog pobačaja.

“Ja sam imala spontani pobačaj. Svezali su mi ruke i noge i započeli proces kiretaže na živo. Strugali su mi maternicu bez anestezije. To je bilo mojih 30 najmučnijih minuta u mom životu”, kazala je.

Meni je žao zbog gubitka djeteta. Morao bih imati medicinsku dokumentaciju da vam mogu dati odgovor, rekao je ministar Milan Kujudžić, no Ninčević Lesandrić upozorila ga je da je takvo mučenje pravilo.

” Dobili ste i peticiju zbog toga”, rekla je Ninčević Lesandrić, na to je ministar odgovorio da ta peticija nije došla do njega.

Nakon rasprave rekla je da joj je bilo teško iznijeti svoju intimu u Saboru. “To nije bila samo moja odluka, nego i suprugova, da ja želim o tome javno pričati. Nisam znala hoće li to biti u ovom mandatu, ali danas je bila prilika. Morala sam progovoriti, zbog drugih žena”, kazala je za HRT.

Pojasnila je kako je na Hitnu došla krvareći, nakon čega su joj rekli da mora na kiretažu. “Ne znam kako to izgleda, rekla sam ‘ok’. Kad sam ušla u prostoriju prvo mi je bilo čudno to što su me svezali. Nisu mi objasnili zašto. Mislila sam da je to za zaštitu, ako se trznem, jer mi je bilo logično da će mi umrtviti taj dio tijela. Bol je bila sve jača i jača, postalo je neizdrživo. Upitala sam dokad će to boljeti i kada će početi djelovati nešto. Rekli su mi da je ovo jedini način na koji to mogu učiniti”, kazala je zastupnica.

Od šoka nije pitala za anesteziju. “Sestre su odbrojavale, držale me za ruku, one su s ljudske strane napravile sve što su mogle”, rekla je. Tek kada je došla kući, u nevjerici što joj se dogodilo, počela je, kaže, pretraživati po internetu.

“Išla sam vidjeti je li moguće da mi se to dogodilo. Tek tada sam doznala da postoji i peticija, kiretaža bez anestezije, čitala sam o iskustvu neke gospođe, i da je već pisano otvoreno pismo Vladi i ministru, tek tada sam ostala šokirana. Odlučila sam progovoriti o toj temi, jer vidim da nitko od političara ne želi komentirati. A ja sam željela da ministar Kujundžić to čuje, jer to je njegov resor”, zaključuje zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić.

Facebook Komentari