Kajina razljutio Miletić, najgori od vremena Vespazijana: Grad gdje je droga s građanima na “dobar dan”, mnogi dužnosnici su na bijelom, svi sve znaju, ali svi šute

Damir Kajin ponovno se osvrnuo na stanje u Istri i Uljaniku:

Miletić je najgori gradonačelnik Pule od vremena Vespazijana do danas. Jedini tko je bio gori je onaj iz 1947. koji je prvi sa obitelji sjeo na brod Toscanu i poveo svoje sugrađane u egzodus, nakon čega je Pula sa 40 000 stanovnika spala na 5-6000.

Pula je najneuređeniji grad u Istri, grad gdje je droga s građanima na “dobar dan”, mnogi dužnosnici su na bijelom, svi sve znaju, ali svi šute, a policija, DORH…ne čine ništa.

Dužnosnike DORH-a u Puli smjenjuje i postavlja lokalna politika. Nema korumpiranije lokalne vlasti od istarske. IDS-u, jedinom u Hrvatskoj uspjelo je zaustaviti i Internet. Vi nećete imati priliku ispod tekstova njihovih novina isticati komentare… Nigdje nije kao u Puli na djelu delikt mišljenja. Nema neslobodnijih medija od istarskih. Jakovčić, Miletić…, toliko su novaca utrošili na medije i PR da se tim novcima mogao i Uljanik sanirati. Od 2017. Istra više novaca povlači iz državnog proračuna no što istome doprinosi. Mi da nemamo mora bili bi gladni. Miletić je jedini gradonačelnik Pule koji za Uljanik nije spreman izdvojiti ni kune, a dnevno je na linku sa šefom Uljanika. Ako Miletić nije znao što se događa sa najvećom tvrtkom u “njegovom” gradu ne zaslužuje trunku poštovanja već samo sažaljenje. Pa nije problem Uljanika nastao 2017. već on traje desetljećima. Miletiću, da li si riječju spomenuo Adris i mirovinske fondove kao suvlasnike Uljanika? Nisi, iako i oni su navučeni na lijepak.

Hoće li Grad Pula i Županija osigrati novac za socijalnu bombu koja nam prijeti? Ako Ti ne vjeruješ u Uljanik zašto bi drugi? Ti si na čelu grada koji u tvom mandatu, npr. nije dobio niti jedan novi hotel. Na čelu si grada koji od 2014. više novaca povlači iz državnog proračuna no što u njega uplaćuje. Uljanik treba krenut ispočetka, biti puno manji da bi sutra bio veći. Vjerujem u Uljanik, ali ne i ovim Planovima restrukturiranja gdje bi Vlada škveru trebala dati 347 mil.€, a strateški partner 24 mil.€, i gdje bi drugih 50% bio doprinos samog Uljanika iz nekretninskog biznisa. Jasno, onih 24 mil.€ trebalo bi osigurati 75% vlasničkih prava.
Pred 10 dana donijeli ste Deklaraciju da nema prenamjene zemljišta da bi potom to opvrgnuli iako ste teren prenamjene pripremili još 2017.

Danas u Saboru govoriš: “nema prenamjene ako Uljanik završi u stečaju…”..Pa koga Ti to?

Uljanik se nije smio naći u toj situaciji. Svi u Puli i Istri znaju da na prilike u Uljaniku nitko izvan Pule nije utjecao. Uljanik se između ostalog našao u ovoj situaciji jer je ono najbolje iz Uljanika davno izdvojeno i privatizirano, a riječ je o brodarskoj kompaniji. Najluđa ideja koja se čula je ona prof.Lovrinovića da Uljanik treba država-strateški partner sanirati, a potom istog za 1 kn ustupit radnicima koji neznaju ni što će sa ovih 46%. Radnike su “slipili” i lagali i njihovi predstavnici u NO i to je naš problem kao i gradska vlast te istarski pisani mediji koji poput trbuhozborca huškaju za poznatog partnera. Miletić predlaže Lex Agrokor za kojeg IDS nije glasao. Zbog i tog Zakona u zatvoru se našlo cijelo vodstvo Agrokora.

2018. Uljanik je dobio:

96 mil. € jamstava kako bi se 6 mjeseci isplaćivale plaće, platili dugovi dobavljačima…, 12.6 mil.€ dobili su od Končara i taj mu novac valja vratiti, 100 mil.kn. za srpanjske i kolovoške plaće, 25 mil. kn od prodaje Viktora Lenca.

Do kraja godine na naplatu državi može doći na naplatu cca 2 mlrd kn, a već je aktivnih 500 mil. kn.jamstava, a Miletić i Flego nisu spremni u ovim okolnostima u proračunima osigurat ni kunu za socijalni udar koji slijedi.

Konačno, tko je donosio GUP, tkoj je postavljao NO i upravu, tko je dovodio strateškog partnera, tko je sklapao poslove i tko je odgovoran za gubitke, tko je pokrenuo projekt preseljenja Uljanika…

Preuzmi i ne prebacuj odgovornost.

“Dobio” si od Vlade Muzil, Hidro bazu…., a zanimljivo nisi tražio od Vlade 25% njenih Uljanikovih dionica. Sramotno, napisao je Damir Kajin na fb-u.

Facebook Komentari