2.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Bago: Ovako nisku retoriku u Saboru dugo nisam vidio. Najzaslužniji za to...

Bago: Ovako nisku retoriku u Saboru dugo nisam vidio. Najzaslužniji za to je – premijer Plenković

Mislav Bago pratio je današnju saborsku raspravu o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću.

“Naš Sabor ne pamti tuče, ali pamti žestoku retoriku; ipak, ovako nisku retoriku dugo nisam primijetio, iako već dugo pratim Sabor. Najzaslužniji za ovakav nivo rasprave je premijer Plenković. On je zastupnike Živog zida nazvao malim miševima. To je pokrenulo lavinu rasprava, tko je mali, a tko veliki miš, tko je pacov. Naravno da premijer u istom trenutku ne može govoriti da želi vratiti dignitet Saboru, da želi uozbiljiti raspravu, a onda zastupnike nazivati malim miševima.

On je osobno odgovoran što je rasprava otišla u tom pravcu, no kasnije se sve vratilo u mirne vode, gdje se vlast i oporba međusobno optužuju. Oporba je govorila o katastrofalnom zdravstvu, dok su vladajući govorili da nam je zdravstvo sve bolje i bolje. Andrej Plenković ipak može u nešto biti siguran. Obranit će svog ministra i tako će šesti pokušaj oporbe da se sruši neki ministar ili Vlada u cjelini ostati bezuspješan.

No, danas od ministra Kujundžića nismo doznali gdje će i kako utrošiti dodatne 2 milijarde kuna od poreznih obveznika, hoće li novac otići na reforme ili krpanje rupa, te, primjerice kada i u kojem roku misli spajati bolnice, ali i kada će se smanjiti liste čekanja. Ministar je uglavnom danas govorio općenite stvari. Kako god, ministar može biti siguran da ima potrebnu većin, pa ga baš i nije briga zašto zdravstvene reforme uopće nema”.

PRIJENOS Plenković u Saboru brani Kujundžića: Podsjetit ću da su tri mala miša iz Živog zida pobjegla iz Sabora; Pernar u Plenkoviću prepoznao Izbavitelja, velikog Gvinejskog štakora

Najnovije

Još iz rubrike