Grmoja: Most u Vukovar dolazi u jakom sastavu i ne treba nam poziv bilo koga

Ad

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja rekao je da će Most u “jakom sastavu” doći na subotnji prosvjed u Vukovaru koji organizira HDZ-ov gradonačelnik Ivan Penava zbog neprocesuiranja ratnih zločina.

Grmoja je kazao da će se na tom prosvjedu prosvjedovati protiv institucija koje nisu dovoljno učinile na istraživanju ratnih zločina u Vukovaru i ostalim dijelovima Hrvatske.

“Nas gradonačelnik Penava ne treba pozivati. Most će doći u jakom sastavu. Naši saborski zastupnici koji su bili branitelji i dragovoljci Domovinskog rata dolaze sa našim Savjetom za branitelje. Ne dolaze zbog Penave nego zbog Vukovaraca koji i danas ne znaju tko su odgovorni za zločine koji su učinjeni nad njihovim obiteljima, ni danas ne znaju gdje su njihovi nestali te i danas mnoge Vukovarke susreću na ulicama svoga grada svoje silovatelje, a za to nitko nije odgovarao”, kazao je Grmoja.

“Iz tog razloga dolazimo podržati taj prosvjed i ne treba nam poziv bilo koga”, rekao je Grmoja. Smatra kako prosvjed ne podržavaju “oni koji su pod kontrolom” premijera Andreja Plenkovića i HDZ-a.

“Nema tu sukoba na desnici nego onih koji su na državnom proračunu, koji imaju koristi od vladajuće većine i koje kontrolira Andrej Plenković, ti sigurno neće podržati prosvjed”, zaključio je Grmoja, prenosi N1.

Penava pozvao cijelu Hrvatsku u Vukovar: Da u Vukovaru pošaljemo poruku zajedništva cijelog hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana

Facebook Komentari