VIDEO Snažna eksplozija u rafineriji u Bosanskom Brodu, stanovnici Slavonskog Broda uznemireni, Predsjednica RH se vratila u Zagreb, ujutro opet u Brod

Sbonline.net i ostali lokalni portali snimili su eksploziju rafinerije u Bosanskom Brodu.

Večeras oko 21.30 sati stanovnike Slavonskog Broda uznemirila je jaka eksplozija. Za sada nema točnih informacija o tome što se dogodilo, ali prema onome što se može vidjeti iz brdskih dijelova Slavonskog Broda riječ je o eksploziji koja se dogodila u susjednom Brodu, u samoj Rafineriji, što su tamo i potvrdili Sbplusu.

– Ono što u ovom trenutku znamo je da je došlo do eksplozije u jednom od pogona Rafinerije Brod. Podataka o ozlijeđenim osobama za sada nemamo – kazali su u Doboju.

Ilija Jovičić, načelnik općine Bosanski Brod je za RTRS kazao da su sve vatrogasne jedinice na terenu. Potvrdio je da je u eksploziji ozlijeđeno nekoliko radnika

Sve službe izašle su na mjesto nesreće.

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda, koji je gostovao na N1 u Dnevniku u 22, požar traje već dvadesetak minuta.

“Došlo je do jake eksplozije i pojavio se veliki požar. Požar još uvijek traje, već 15-20 minuta. Koliko vidimo, još uvijek se nije krenulo s gašenjem, a nemamo informacije što se dalje dogodilo”, rekao je Duspara.

Gradonačelnik Slavonskog Broda dr, Mirko Duspara u izravnom telefonskom javljanju za Vijesti.hr demantirao je dezinformacije koje su se pojavile vezano za navodnu evakuaciju stanovnika Jelasa.

– Nikakve evakuacije nema. Ono što je sigurno je da u 22.30 imamo zakazanu sjednicu Stožera Civilne zaštite – kazao je gradonačelnik Duspara.

Prema informacijama s kojima je on izašao u javnost do eksplozije je došlo u pogonu IV, a iz Rafinerije za sada nisu tražili pomoć slavonskobrodskih vatrogasaca niti zdravstvenih djelatnika. Ima najmanje osam ozlijeđenih.

Iz Ureda predsjednice za N1 su potvrdili da se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović vratila u Zagreb te da ujutro kreće na put za drugi dan posjeta Slavoniji. Program zasad ostaje po starom, kazali su iz Ureda predsjednice.

Još nema informacija što je prouzročilo eksploziju, niti kakve je to posljedice ostavilo na okoliš.

Eksplozija u Bosanskom Brodu izazvala je uznemirenost među građanima Slavonskog Broda, pogotovo onih koji žive uz Savu nasuprot rafinerije, no gradonačelnik Mirko Duspara poručio im je da ne treba dizati paniku. “To je benzin, nafta, dobra stvar da je to malo dalje od postrojenja koje je puno opasnije. Ova eksplozija je Brođane dobrano uplašila, nema evakuacije, ali nije ugodno”, rekao je Duspara poručivši kako nema potrebe za evakuacijom, te najavio sjednicu kriznog stožera u Županiji.

“Pozivam građane Slavonskog Broda da ne podliježu panici. Građani koji žive uz samu Savu zabrinuti su zbog dima koji je još uvijek prisutan, ali pozivam ih da zatvore prozore i ne izlaze van dok sve ovo malo ne prođe. Incidenti su se u Rafineriji događali i prije, ali nikada nismo dobivali prave informacije. Sada nažalost vidimo da je to zaista tempirana bomba”, rekao je gradonačelnik Duspara, prenosi Večernji list.

Facebook Komentari