U DORH došao Božo Barbarić, čovjek koji je vodio istragu o curenju podataka

Na razgovor u DORH stigao je i Božo Barbarić, šef riječkog PNUSKOKa, osoba koja je prije sedam godina vodila istragu o curenju informacija.

Pri ulasku je samo prošao pored novinara i kamera kazvaši tek neka se ne ljute što ne može ništa reći, javlja N1.

Naime, u Državnom odvjetništvu, kako se neslužbeno doznaje, bit će ispitano desetak osoba koje su imali veze s nestalim spisom iz Općinskog državnog odvjetništva 2011. o curenju podataka iz istrage o prostituciji.

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić rekao je prošlog petka da se nestanak spisa u ovom trenutku vodi kao propust državnoodvjetničke uprave i da treba utvrditi radi li se o slučajnom propustu ili namjeri.

U DORH-u je jutros bio zamjenik predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, kojeg se povezuje s otkrivanjem policijskih mjera, zbog čega je navodno i ranije ispitan u tom slučaju, ali je njegov iskaz kao i državnoodvjetnički spis u tom slučaju nestao.

U Državnom odvjetništvu, osim s Brkićem od ljudi izvan njihova sustava žele razgovarati i s tadašnjom općinskom državnom odvjetnicom Željkom Pokupec koja je u međuvremenu otišla iz tužiteljstva, a suočena je i s optužbom da je kao državna odvjetnica pogodovala sinu načelnika zagrebačke policije.

Očekuju se i razgovori s visoko rangiranim policajcima koji su u vrijeme curenja podataka bili na odgovornim dužnostima ili pisali izvješća o probijanju tajnih policijskih mjera.

Prema pisanju medija u ranijoj istrazi dvoje svjedoka s pucanjem mjera povezali su Brkića, ali to nisu ponovili pred istražnim sucem.

Brkić je nakon davanje izjava u DORHU kazao da je smiješno i žalosno da se njega sumnjiči da je probio mjere.

Brkić ispitan oko elitne prostitucije: Da sam želio na bilo koji način kontaminirati akciju, onda sigurno ne bi došlo do realizacije akcije

Facebook Komentari