Plenković o Brkiću, smješta li tko kome u HDZ-u, komunikaciji s Predsjednicom RH, Komšiću i Grupi Borg

Ad

Premijer Andrej Plenković komentirao je aktualne teme, prenosi N1.

Na pitanje o aferi SMS i Milijanu Brkiću rekao je kako priča s fabriciranim SMS-ovim i dojavom Vargi treba biti raščišćena što skorije te da očekuje angažiran pristup policije i DORH-a.

“Što se tiče priče iz 2011. godine ona sama po sebi dobiva nove dimenzije. Brkić je dao izjavu DORH-u i vjerujem da je sve pojasnio na pravom mjestu”, kaže premijer.

S Milijanom Brkićem je, kako kaže, u kontaktu. Na Brkićevu izjavu da se čuju svakodnevno kaže: “Ne možemo svaki dan o istome. Mi smo u kontaktu. On je to govorio u kontekstu insinuacija da je ovo unutarstranački obračun.”

Na pitanje šteti li ova afera HDZ-u, kaže: “Sigurno da ovakve dugotrajne medijske priče stvaraju određeno ozračje, ali to nema veze ni s politikom stranke i s aktualnim vodstvom. Mislim da ljudi vide da to nema veze s politikom HDZ-a.”

Na pitanje o sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost, kaže: “Vidjet ćemo.” S predsjednicom je, kaže, razgovarao jučer, a razgovarali su o – svemu.

“Želim ohrabriti insitucije da rade bez ičijeg utjecaja na konačni ishod njihovog rada. Jesmo li došli u fazu sazivanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, vidjet ćemo. Sve što se sada radi djeluje mi ispravno”, kaže Plenković.

“Okršaj” s Komšićem

Željko Komšić poručio je jučer hrvatskom premijeru, dan nakon što je izabran u Predsjedništvo BiH kao predstavnik Hrvata, da se ne miješa u stvari u susjednoj državi.

“Komšić je u tijeku kampanje koristio tešku retoriku i bilo je i nekih krjanje neprimjerenih i bezobraznih transparenata. Za razliku od njega, poruke od mene su bile korektne i afirmativne, pune suradnje i jasne. Ključna poruka je bila ravnopravnost konstitutivnih naroda. Ovo što smo sad po treći put vidjeli – sve je jasnije tko je gdje i za koga glasao. On je izabran prema postojećim zakonima, ali izvjesno je da su Hrvati u BiH birali Dragana Čovića za kojega su htjeli da bude njihov član Predsjedništva i zato sam rekao da ovakva situacija nije dobra”, kaže premijer.

Nova saznanja o grupi Borg

Što se tiče dokumenata koje je N1 televizija objavila i iz kojih se vidi da su AlixPartners u Agrokor ušli istodobno kad i izvanredni povjerenik Ante Ramljak, 10. travnja 2017., premijer kaže: “Ja nemam takvih saznanja.”

Natječaj je bio samo predstava: Grupa Borg angažirana već 10. travnja 2017., samo u toj godini naplatili 98 milijuna kuna

Facebook Komentari