Brkić o optužbama da ucjenjuje šefa SOA-e: Bekavac je očito patološki lažljivac

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora, Milijan Brkić, reagirao je na izjave bivšeg načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave i sadašnjeg savjetnika župana Blaženka Bobana za sigurnost i nacionalne manjine te dugogodišnjeg člana HDZ-a Marka Bekavca.

“Vi jako dobro znate tko radi sigurnosne provjere u Hrvatskoj. Ja nisam bio upoznat da se radi sigurnosna provjera niti imam utjecaj na izrade sigurnosni provjera”, rekao je Brkić.

“S obzirom na to očito je da je gospodin Bekavac patološki lažljivac i kao takav nije mogao konkurirati za mjesto u sustavu državne uprave”, rekao je Brkić u Saboru.

Upitan razmišlja li o tome da sam odstupi s pozicije, Brkić je kratko rekao: “Nikud ja ne idem.”

Podsjetimo, bivši načelnik splitsko-dalmatinske Policijske uprave i sadašnji savjetnik župana Blaženka Bobana za sigurnost i nacionalne manjine te dugogodišnji član HDZ-a Marko Bekavac optužio je u utorak na konferenciji za novinare ravnatelja SOA-e Daniela Markića da ne vlada sustavom “jer mu miševi kolo vode” te je ustvrdio da ga ucjenjuju Brkić i Karamarko.

On se kao kandidat za predstojnika Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije, kako je rekao, suočio sa spoznajom o paralelnom sustavu unutar Sigurnosno-obavještajne agencije koji su uspostavili pojedinci koji se u samovolji koriste državnim institucijama za svoj privatni interes. To i sigurnosna provjera koja je nad njim provedena dok se natjecao za to radno mjesto bili su povod da sazove konferenciju za novinare.

“Tražim ostavku i kazneni progon gospodina Markića, koji očito nije dorastao funkciji koja mu je provjerena. Upao je u kokošinjac Milijana Brkića i Tomislava Karamarka. U vrijeme dok su oni imali vodeće uloge u SOA-i zaposleno je više od 200 ljudi koji nisu prošli sigurnosnu provjeru ili su je pali”, ustvrdio je i dodao da je uzrok svemu tome kamenolom Vilinjak, u blizini njegova rodnog mjesta Lovreća, koji “eksploatira Brkićev ortak Nikola Katić”.

Novi udarac na Milijana Brkića, ovaj put iz splitskog HDZ-a, a traži se i kazneni progon sadašnjeg šefa SOA-e Markića: Ucijenili su ga!

Facebook Komentari