Brkić ispitan oko elitne prostitucije: Da sam želio na bilo koji način kontaminirati akciju, onda sigurno ne bi došlo do realizacije akcije

Milijan Brkić u DORH-u je ponovno dao izjavu nakon što je izbila afera u kojoj ga se optužuje da je odavao informacije u istrazi lanca prostitucije. Državno odvjetništvo počelo je rekonstrukciju nestalog spisa, prenosi N1.

Po izlasku iz DORH-a Milijan Brkić je kazao da ga je ispitao glavni državni odvjetnik, da je ispitan u svojstvu svjedoka i da je ponovno dao izjavu o slučaju elitne prostitucije iz 2011. godine.

“Ne smijem na bilo koji način odavati sadržaj razgovora. Razgovarao sam s glavnim državnim odvjetnikom, dao sam ponovno izjavu na okolnosti iz 2011. godine. Smiješno je i žalosno da ja koji sam u to vrijeme bio zamjenik ravnatelja policije, koji sam koordinirao cijelu akciju koja je u konačnici rezultirala uhićenjem i pravosudnim epilogom, sada sam pozvan ponovno da dajem izjave ponovno i da me se sumnjiči da sam probio mjere. Da sam želio na bilo koji način kontaminirati akciju, onda sigurno ne bi došlo do realizacije akcije”, kazao je Brkić i dodao da je pozvan u svojstvu svjedoka.

“Pitanje je je li to politička hajka na mene, a možda je usmjerena i prema HDZ-u. Zanimljivo je da se sada ta priča ponovno ponavlja, a reciklirana je već nekoliko puta”, kazao je Brkić te dodao kako s Andrejem Plenkovićem razgovara svakodnevno.

Na pitanje jesu li priče koje se provlače kroz medije o njemu teret HDZ-u, Brkić je kazao da je to “sigurno na jedna način teret stranci”. “Ali je pitanje u kojoj mjeri je to usmjereno prema meni, a u kojoj mjeri prema HDZ-u”, kazao je Brkić.

Podsjetimo i što je zamjenik predsjednika HDZ-a te potpredsjednik Sabora rekao prije razgovora u DORH-u.

Na koje okolnosti ste pozvani?

Vidim da informacije i dalje cure kad znate da ja dolazim. Odazvao sam se kao i svaki drugi građanin na poziv DORH-a. Čuli smo se, došao sam dati ponovno svoju izjavu koju sam dao 2011. Općinskom državnom odvjetništvu.

Što su vam rekli u pozivu?

Čuli smo se telefonski.

Možete li pojasniti, nejasne su okolnosti pod kojima ste 2011. dali iskaz, tko je bio na tom saslušanju?

Ne mogu vam, morate razumjeti moju tadašnju poziciju, ja sam obnašao poslove zamjenika ravnatelja policije, neke detalje ne smijem iznositi. Dao sam izjavu na okolnosti navodnog curenja i probijanja mjera Općinskom državnom odvjetništvu.

Vi niste krtica koja je bila tada u sustavu?

Smiješno…

Share This Article