Šeks za Dan neovisnosti: Povjerenje u hrvatske institucije je uzdrmano i trebat će puno pameti da se vrati povjerenje naroda u njih

Povjerenje u hrvatske institucije je uzdrmano i trebat će puno pameti da se vrati povjerenje naroda u njih, upozorio je veteran hrvatske politike i HDZ-a Vladimir Šeks u osvrtu na 27 godina hrvatske neovisnosti, prenosi N1.

Hrvatski dom trebamo graditi na ostvarenje pravednosti, zakonitosti, reda, solidarnosti i ostvarenja socijalne države – to je zadaća sadašnjih i budućih naraštaja, zadaća svih vlada, istaknuo je Šeks i dodao je nužna i bitna pretpostavka za to da se zakopaju rovovi u kojem je hrvatski narod te u slozi i obnovi zajedništva na onim strateškim ciljevima na kojima je Hrvatska pobijedila i izborila svoju neovisnost i državnost.

Ono što je Hrvatska ostvarila u zadnjih 30-ak godina nisu ostvarile mnoge zemlje u više stotina godina, ostvareni su svi ključni nacionalni i strateški ciljevi – RH se nalazi u sustavu kolektivne sigurnosti NATO-a i članica je EU, podsjetio je Šeks.

Jasno da ne možemo i ne smijemo biti zadovoljni i da trebamo biti duboko nezadovoljni ovom strahovitom krizom – egzodusom mladih, odlaskom – to je pitanje svih pitanja i bitka svih bitaka RH ako želi ostati i želi da sve pobjede i u Domovinskom ratu budu vrijedne isto kao da bude vrijedna i odluka od 8. listopada 1991. godine – tada RH i država i vlast i sve političke snage u zemlji trebaju zajedno shvatiti da se samo slogom i zajedništvom mogu kola koja su krenula duboko nizbrdo vratiti natrag, naglasio je.

Povjerenje u hrvatske institucije je uzdrmano i trebat će puno pameti da se vrati povjerenje naroda u njih, zaključio je Šeks, a o tome hoće li zbog recentnih događaja biti štete po HDZ na današnji dan nije želio špekulirati.

HDZ ima svoju povijesnu odgovornost za stvaranje i obranu hrvatske države, kao što ima i odgovornost, ona stranka koja je bila 20 godina na čelu ima najveću odgovornost i snosi odgovornost i za uspjehe i neuspjehe, zaključio je Šeks.

Facebook Komentari