Evo što je Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović rekla o izborima u BiH

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg stigao je u Zagreb. Nakon susreta s premijerom Andrejom Plenkovićem glavni tajnik NATO-a razgovarao je na Pantovčaku s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović.

Podsjećajući da se danas slavi Dan neovisnosti, Grabar Kitarović je kazala da je tijekom godina Hrvatska postigla “sjajne uspjehe na mnogim područjima, ali da imamo sjajne razvojne potencijale i znamo da možemo i bolje”.

Komentirala je jučerašnje opće izbore u BiH.

“Bez obzira na ove prve euforične i neprimjerene izjave iz našeg susjedstva, ja čvrsto vjerujem u dobrosusjedske odnose s BiH. Osobno ću se zalagati za njih, za dobrobit hrvatskog naroda i svih drugih naroda u BiH, za euroatlanski put BiH i njihovo članstvo u EU”, kazala je predsjednica.

Osvrnula se i na zategnute odnose između Srbije i Kosova.

“Kosovo je isto tako razlog za zabrinutost”, upozorila je Grabar Kitarović i istaknula da i Srbiju i Kosovo treba podržati na njihovom europskom putu.

“U razgovore Beograda i Prištine se Hrvatska neće miješati, li će ih pratiti i ohrabrivati”, poručila je Grabar Kitarović.

Stoltenberg: Hrvatska je cijenjeni saveznik

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg pohvalio je Hrvatsku.

“Impresioniran sam napretkom koji ste napravili i zahvalni smo što je Hrvatska članica NATO-a koja pomaže ojačati obranu i sigurnost Saveza. Hrvatska je cijenjeni saveznik koji daje svoj doprinos”, kazao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

Istaknuo je kako je važno da sve članice povećaju izdvajanja za obranu na dva posto BDP-a, prenosi N1.

Legendarni predstavnik Hrvata u BiH Željko Komšić: Oduzeo bih Hrvatima konstitutivnost, ali nažalost Bošnjaci ne mogu sami mijenjati ustav

Vjerojatno se pitaju svi što će Čović učiniti zbog toga što Hrvati nemaju predstavnika u Predsjedništvu – po današnjoj reakciji iz Mostara, neće ništa ili gotovo ništa

Evo što Plenković kaže na rezultate izbora u BiH i pobjedu Željka Komšića

Facebook Komentari