‘Nestali’ su i iskazi prostitutki, kao njihovi klijenti spominju se političari, sportaši, suci, liječnici – Turudić objašnjava gdje su

Osim spisa u kojem se spominje Brkić – ‘nestali’ su i iskazi prostitutki, u iskazima prostitutki iz 2011-te spominju se kao njihovi klijenti političari, sportaši, suci, liječnici, piše RTL.

Nestajanje spisa kao metoda zaštite uglednih konzumenata seksualnih usluga ili samo slučajnost? “Loše je da spisa nema ako je netko to počinio namjerno taj mora odgovarati”, kazao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

A odgovarali su svodnici u slučaju iz 2011. godine. Draško Šoć, odvjetnik Nebojše Perunovića Panča, objašnjava da u samoj presudi nisu navođeni iskazi svjedokinja. “Nakon što su okrivljenici dali priznanja pred sudom sud je procijenio da nema potrebe provoditi dokaze i niti jedan dokaz nije proveden”, tvrdi Šoć.

Suđenje je bilo brzo i zatvoreno za javnost. DORH se žalio na visine kazne,a potvrda presude stigla je s višeg suda. Iskazi koji stigli do Županijskog suda u Zagrebu jesu izdvojeni iz spisa, ali sukladno proceduri. I kako doznajemo oni nisu nestali, njih čuva sudac istrage.

Predsjednik suda Ivan Turudić, danas na putu u inozemstvu, dao se u potragu još jučer: “Ovo su službene zabilješke koje ne mogu služiti kao dokaz u kaznenom postupku. I zato su izdvojene iz spisa. Ja sam ih jučer pregledao”, kazao je RTL-u Turudić.

Istodobno, u Ministarstvu pravosuđa čekaju na rezultate DORH-ove potrage za spisom o pucanju mjera nadzora iz priče u kojoj se spominje drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić, njegov uhićeni kum i bivši policijski informatičar.

“Postoje za one radnje koje su obavljene pred tim tijelom dokumeti. Svako tijelo će doprinijeti, a moguće je da se on nađe u okviru DORH-a”, kazao je Bošnjaković.

U tom je voljna pomoći i bivša tužiteljica Željka Pokupec, dok odvjetnik Anto Nobilo smatra da je rekonstrukcija potrebna cijelom sustavu: “Ovo možemo riješiti ne da Brkića pošaljemo u penziju, to svakako, ali doći će drugi Brkić, već korjenitom reoformom cijele države.”

Klupko ove pravosudno-političke afere još nije raspetljano, a Milijan Brkić i danas šuti, piše RTL.

UFO i EBE u pravosuđu: Iz DORH-a je nestao cijeli spis, a čini se i da je na sudu evaporiziralo 11 stranica iz spisa o elitnoj prostituciji

Facebook Komentari