Brkić progovorio: Sve je to posljedica unutarstranačkih borbi

– Dao sam iskaz u Državnom odvjetništvu na temu kompromitacije posebnih izvida iz 2011. godine – potvrdio je Jutarnjem u četvrtak Milijan Brkić, potpredsjednik Sabora i drugi čovjek HDZ-a.

Uvjeren je da se u medije namjerno plasiraju samo parcijalni dijelovi spisa kako bi ga se dodatno diskreditiralo. Sve to, smatra, posljedica je unutarstranačkih borbi.

Naprotiv, dodaje da je upravo osobno, kao ondašnji zamjenik glavnog ravnatelja policije, tražio da istragu u aferi elitne prostitucije preuzme riječki PNUSKOK jer su u Zagrebu od ranije, kaže, imali problema s “pucanjem” mjera.

– I osobno sam tražio da tu istragu predvodi policajac Božo Barbarić (autor izvješća iz 2011. godine). I još sam ga osobno kasnije predlagao za šefa riječkog PNUSKOK-a. Zašto bih to radio? – pita se Brkić, koji je kao inače bio kratak u razgovoru za medije, piše Jutarnji.

Nestali spis i svjedočenje

Nakon što je DORH objavio kako nemaju podatak da je Milijan Brkić svjedočio u slučaju curenja informacija o istrazi lanca prostitucije, on je rekao da će doći opet dati iskaz.

Sve je u izgubljenom spisu, rekao je Brkić za 24sata,

Dodao je da će se odazvati pozivu DORH-a, kao i svaki drugi građanin.

Podsjetimo, DORH će zatražiti sve preslike od svih uključenih institucija i razgovarati sa zaposlenicima tužiteljstva koji bi mogli znati nešto vezano za taj spis. Tadašnja općinska državna odvjetnica više ne radi u sustavu, no za očekivati je da će je se kontaktirati ako želi dobrovoljno pomoći oko rekonstrukcije.

Državno odvjetništvo želi utvrditi što se dogodilo sa spisom, kako je nestao, je li riječ o nemaru, stegovnoj odgovornosti ili eventualno o kaznenoj odgovornosti ako se utvrdi namjera, piše N1.

Eto kud dovodi pakiranje stranačkom kolegi: Jelenić otkrio, istraga je bila oko Milijana Brkića, ali svjedoci ga nisu teretili

Turudić: Ako su novinari mogli dobiti dijelove spisa, može i DORH

Pa sad vi vjerujte da nema unutarstranačkog obračuna: Plenković u Mostar ide – bez svog glavnog operativca za BiH

Facebook Komentari