Kamenički pušten iz Remetinca

Marin Kamenički (20), mladić koji je divljom vožnjom na Ilici ugasio dva života, u srijedu je pušten iz zatvora Remetinec u kojem je proveo 35 dana.

Naime, nakon što mu je prije par tjedana odbijen zahtjev da se brani sa slobode, njegovi branitelji su se žalili i uspjeli u tome. Ponudili su oduzimanje vozačke dozvole pa je sud odlučio to prihvatiti, i kako je objavio Jutarnji list, pustio Kameničkog na slobodu.

Podsjetimo, sredinom kolovoza u večernjim satima 20-godišnji Marin Kamenički je Mercedesom C63 S AMG od 510 konjskih snaga skrivio prometnu nesreću u kojoj su smrtno stradale njegova suvozačica, 22-godišnja Laura, te suvozačica u automobilu u koji se Kamenički zabio.

Dosad je utvrđeno da je Kamenički Ilicom vozio brzinom više od 50 km/h većom od dopuštene na tom dijelu kolnika, koja je prometnim pravilom ograničena na 50 km/h za naseljeno mjesto. Izgubio je nadzor nad vozilom i desnim kotačima naletio na rubni kamen uz desni rub kolnika. Prilikom zanošenja odletio je skroz na trake za vozila koja se kreću u suprotnom smjeru te se direktno zabio u Opel Astru.

Od siline udarca vozilo marke Opel Astra zagrebačkih registarskih oznaka odbačeno je unatrag u smjeru jugozapada te preko betonskog zida nabačeno na meki teren s južne strane kolnika, zaustavivši se stražnjim dijelom na mekom terenu, a prednjim dijelom na betonskom zidu, viseći iznad kolnika.

Facebook Komentari