Eto kud dovodi pakiranje stranačkom kolegi: Jelenić otkrio, istraga je bila oko Milijana Brkića, ali svjedoci ga nisu teretili

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić je nakon sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost otkrio je da se u slučaju elitne prostitucije vodio istražni postupak, ali svjedoci nisu ponovili ono što su rekli policiji – neformalno.

“Ono što je rečeno u neformalnom razgovoru policiji nije dokaz”, objasnio je Jelenić.

Istražni sudac je zaključio slučaj, rekao je Jelenić.

“Provjere koje sam izvršio, nesporno je da je na temelju saznanja koje je imalo Državno odvjetništvo istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu podnijelo prijedlog za ispitivanje određenih osoba u svojstvu svjedoka. Ti svjedoci su ispitani. Radi se o osobama koje su prije toga svoja neformalna saznanja iznijela policiji i u tom istražnom postupku ta svoja saznanja nisu ponovili. To znači da nema terećenja odnosno da saznanja koja su neformalno data i koja ne mogu biti dokaz u kaznenom postupku kad su se pretočila u ono što bi mogao biti dokaz, nisu se podudarala”, rekao je Jelenić, dodavši da se drugim riječima može reći da se nije otkrilo tko je odavao podatke, prenosi N1.

Nije mogao reći je li u službenoj dokumentaciji spominjano ime Milijana Brkića.

“Ono što vam ne mogu reći, a to je li u policijskim neformalnim dokumentima bilo čije ime spominjano. Samo kažem da one osobe na temelju čijih se neformalnih izjava krenulo u postupanje to kao svjedoci nisu pred sucem ponovili”, rekao je Jelenić.

“Ja s tom problematikom nisam bio upoznat, jer provjerama na višim državnim odvjetništvima Županijskom državnom odvjetništvu i Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske utvrđeno je da Općinsko državno odvjetništvo nije svoje nadređene izvijestilo”, rekao je Jelenić, dodavši da 2011. godine nije bilo nikakvog zataškavanja.

Dodao je i da ne zna je li Milijan Brkić dao iskaz.

Glavna tema sjednice jest, dakako, bio Milijan Brkić koji je, prema napisima Nacionala, 2011. godine odavao podatke iz istrage o elitnoj prostituciji.

Na dnevnom redu današnje sjednice bila je jedna točka: “Informacija o narušavanju sustava nacionalne sigurnosti konstruiranjem informacija, eventualnom kompromitacijom mjera tajnog prikupljanja podataka i zlouporabama ovlasti”.

Na sjednici su bili ravnatelj policije Nikola Milina i ravnatelj SOA-e Daniel Markić te glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić.

Pa sad vi vjerujte da nema unutarstranačkog obračuna: Plenković u Mostar ide – bez svog glavnog operativca za BiH

Brkić o tekstu, kako kaže, opskurnog lista: Čuo sam da je u pitanju 21 stranica u Nacionalu, toliko nije dobio ni Drug Tito

Bošnjaković najavio istragu Brkića po navodima iz Nacionala: Važno je da se to obavi promptno, važno je da država reagira jer sigurnost je jedno od temeljnih načela za preustroj neke države

Plenković nakon razgovora s Brkićem o elitnoj prostituciji: O tome bi se mogao bi se očitovati i DORH

Facebook Komentari