Predsjednica RH o aferi SMS: Riječ je o slučajevima koji se događaju ne samo u Hrvatskoj, a drugdje postanu i izborno pitanje – to je jedna od novih ugroza i hibridno djelovanje

– Zadovoljna sam, mislim da je prošlo jako dobro, ali to trebate pitati profesore. Moram reći da sam se doista detaljno pripremila, radila sam jako puno na tome. To je usko vezano uz ono čime se bavim, ali i moje interese, a to je zaštita civila od masovnih zločina, masovnog kršenja ljudskih prava, razvoj koncepta odgovornosti za zaštitu, njegova budućnost i budućnost primjene… Ja sam ovdje kao doktorandica, ne kao predsjednica i očekivala sam iste kriterije kao i za sve ostale doktorande. Ponavljam, dosta sam radila na tome i nastavit ću raditi na tome i to je tema koja je bitna za Hrvatsku i međunarodnu zajednicu – rekla je Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović nakon izlaganja na fakultetu FPZG-u gdje je branila nacrt doktorskog rada, piše 24sata.

“Ne mogu se miješati, ali to se ne događa samo kod nas”

Predsjednica je rekla i kako je razgovarala sa službama vezano uz aferu SMS, ali da se radi o pitanju koje nije u njenoj ingerenciji, već za postupanje pravosudnih vlasti. Dodaje da će pratiti stanje i tražiti odgovarajuće informacije.

Istaknula je kako se radi o stvarima koje se, na žalost, ne događaju samo u Hrvatskoj i da na tome treba raditi kako bi se spriječilo.

Ponovno je istaknula da je to na relevantnim službama, a ne u njenim ovlastima. Dodala je kako u drugim državama ovakvi slučajevi postaju i izborno pitanje te jedna od novih ugroza i element hibridnog djelovanja. Kaže kako je važno da se objektivno utvrde činjenice, prenose 24 sata.

Facebook Komentari