Potop na Hvaru: Obilna kiša poplavila ulice, apartmane…

Nakon što je kišno vrijeme u utorak ujutro zahvatilo jug Dalmacije, poslijepodne i navečer je nevrijeme zahvatilo i dijelove otoka Hvara.

Kišno nevrijeme zahvatilo je grad Hvar i njegovu okolicu. Kako je objavio DVD Hvar, do 22 sata u utorak navečer hvarski su vatrogasci 15 puta ispumpavali podrume, apartmane, ugostiteljske i trgovačke objekte, a intervencije se nastavljaju.

Glavnina oborina pala je između 17 i 20 sati kada je palo stotinjak litara kiše po kvadratnom metru, prenosi dalmacijadanas.hr.

Također su objavili da je došlo do nanosa kamenja i šudera na cestu te da se u blizini jednog hotela odlomio dio zida. Ipak, dobra je vijest da su snežne oborine prestale od 21h.

Podsjetimo, u utorak je u Dubrovniku palo čak 259 litara kiše po metru kvadratnom što je najveća dnevna količina oborina ikad zabilježena u tom gradu od početka službenih meteoroloških mjerenja. Glavnina nevremena dogodila se između četiri i sedam ujutro.

Gradske ulice bile su pod vodom, a u cestovnom prometu bilo je puno problema s odronima. Još prijepodne zabilježena je pijavica u kanalu između Hvara i Visa, a oko 17:15 došlo je do nove pojave pijavica ispred hvarske luke.

Facebook Komentari