Ogorčeni Kotromanović: Koja sam ja budala bio? Mogao sam malo švercati, malo dezertirati, a onda naći dva svjedoka i lijepo danas postati branitelj

Bivši SDP-ov ministar obrane Ante Kotromanović objavio je prilično ogorčeni post na fb-u:

Dvojica liječnika u sudnici…Jedan bivši ministar zdravlja, drugi sadašnji ministar zdravlja, gledaju se i cerekaju jedan drugome, oba članovi HDZ. Jedan je optužio drugog da je lažni branitelj.

Čin koji zorno pokazuje kakvo smo mi sj..ano društvo i država. Da je netko istinski veteran otišao bi u MORH i izvadio potvrdu u kojoj je to ratnoj postrojbi ratovao. Da li postoji ijedna zemlja na svijetu u kojoj su veterani rata postali ljudi koji nikada nisu obukli uniformu a u našem slučaju HV osim u Hrvatskoj..?

Da li postoji ijedna zemlja na svijetu koja donosi zakon i dopusta da se 23 g. nakon rata može ostvariti status ratnog veterana? Gomila probisvijeta, j..ivjetara postali su i postati će branitelji iako nikada nisu boravili na terenu a niti su bili u nekoj borbenoj postrojbi.

Jad i bijeda, frustracija ..banda jedna. Da bi 1991,1992 dobili šugavu vojničku placu od 3 ili 4 tisuće dinara morali smo barem pola mjeseca provesti u tzv. SAO Krajini i da ubiti ili biti ubijeni izvodeći akcije, kao i mnogi istinski ratnici od Vukovara do Dubrovnika.

Koja sam ja budala bio? Mogao sam malo švercati, malo dezertirati, a onda naći dva svjedoka i lijepo danas postati branitelj. E sada se pitam di su moje kolege šefovi udruga i generali koji ni rijeci nisu rekle nikada javno i osudili ovu sramotu sa registrom branitelja i novoj mogućnosti da se može postati branitelj a vole si reci da nas oni zastupaju i da brane interese branitelja? Tiha misa. Mene brate vise ne zastupajte i ne govorite u moje ime. U ovoj državi treba sve rasturiti i početi graditi od početka.., napisao je Kotromanović.

Facebook Komentari