Kajin ima rješenje: Pozivam Jakovčića, Miletića i još 50-tak IDS-ovaca koji su teži od 3-4 mil. € da vlastitom imovinom jamče za Uljanik kada “vjeruju” da ima budućnost

Damir Kajin, bivši IDS-ovac i saborski zastupnik te stranke ima prijedlog za rješenje krize u Uljaniku.

MODEL DEBLOKADE ULJANIKA

Miletić zna da je u dva mjeseca Uljaniku otkazano 6 brodova. Nedavno su to učinili i Kanađani i usput prijete sa otkazivanjem još tri broda. Ako se to dogodi, a imamo vremena nepunih 15 dana, onda će svaki program restrukturiranja Uljanika biti nepotreban. Ja već godinu dana pozivam Miletića i Flega da se proračunima Pule i Istarske županije uključe u spašavanje Uljanika. Oni to ne čine, a upravo to smo 2000. god. učinili Župić, Žufić i ja. Otpisali smo 65 mil. kn.

Miletić i Flego kontroliraju 4 mlrd. kn. Za Uljanik nisu spremni izdvojiti ni kune javnog novca. Možda su u pravu. Stoga pozivam Jakovčića, Miletića i još 50-tak IDS-ovaca koji su teži od 3-4 mil. € da vlastitom imovinom jamče za Uljanik kada “vjeruju” da ima budućnost. Kada bi oni to učinili država bi trenutno u Proračunu trebala pronaći traženih 350 mil.€. Jasno, prije njih bi vlastitom imovinom morala jamčiti uprava Uljanika, kao i članovi NO. Ako to nisu spremni učiniti oni, počev od Jakovčića, Miletića…uprave samo farbaju istarsku i hrvatsku javnost. Konačno u imovinskoj kartici Miletića stoji da je “teži” od 38 mil. kn ili 5.mil. €.

Kompletna knjiga narudžbi će se isprazniti. Ogroman teret pasti će na Proračun Vlade RH. Što vi u Puli radite? Bavite se ženskim nogometnim klubom. Što radi župan? Priča bedastoće: “Biti izvrstan, biti najbolji..” glavni je moto njegova rada. Gdje pronalazi te floskule. Na Todorićevim bocama Jamnice. Pa sve se raspada. Da Istra nema turizma bili bi gori od BiH. Istarski problem je nepotizam, korupcija i nesposobnost lokalne samouprave čiji su se čelnici bezobrazno obogatili dok svi ostali ostaju bez najvoljenijih koji im odlaze put Italije, Njemačke, Austrije, Irske…, napisao je Kajin na fb-u.

HRT otkrio da je Končar osigurao posudbu Uljaniku jednom zgradom, koju IDS baš prenamjenjuje u turističku

Facebook Komentari