Plenković pročitao članak u Nacionalu koji teško optužuje Brkića za curenje informacija kriminalcima: Razgovarat ćemo večeras

Ad

Premijer Andrej Plenković koji se nalazi u Ženevi gdje se, u organizaciji Svjetskog gospodarskog foruma,održava skup “Strateški dijalog o zapadnom Balkanu”, komentirao je i posljednje događaje iz Hrvatske, prenosi N1.

Dotaknuo se članka iz tjednika Nacional, u kojemu stoji da je zamjenik predsjednika HDZ-a, Milijan Brkić , 2011. godine kriminalcima i prostitutkama navodno odavao informacije o istragama policije.

“Ja sam samo kratko vidio taj članak, nisam stigao detaljno se o tome informirati, provjerit ću to kad dođem u Zagreb. Za mene je to bila prva vijest, teško mi je u takvom trenutku komentirati”, rekao je Plenković.

“Važno mi je da se mi kao stranka i Vlada bavimo najbitnijim temama za Hrvatsku, gospodarstvo, brojnih naslijeđenih pitanja, to je ono što je meni prioritet”, rekao je predsjednik Vlade.

‘Sve afere rasvijetliti do kraja’

“Sve moguće afere moramo rasvijetliti do kraja. Na taj način će biti najbolja politika najbolje Vlade i najbolje stranke”, dodao je.

Upitan hoće li razgovarati s Brkićem, Plenković je istaknuo da Predsjedništvo HDZ-a poslijepodne održava sastanak, na kojemu očekuje da će se pojaviti i Brkić.

“Razgovarat ćemo večeras. Nije da meni da spekuliram. Nema tu nikakvih osobnih stvari, mediji rade svoj posao, očito objavljuju određene informacije. Ja sve što čujem, provjeravam, analiziram i donosim sudove. Nema tu nikakvih prečica”, rekao je Plenković.

“Nije nikako dobro da cure informacije sigurnosnoga sustava, institucije moraju napraviti sve da se to otkrije, jer to je nedopustivo”, dodao je.

Nacional je objavio da je Brkić 2011. godine navodno kriminalcima i prostitutkama odavao informacije o policijskim istragama. U Nacionalovu članku tvrdi se i da su policajci tada razotkrili Brkića, no on nikada nije sankcioniran jer ga je, navodno, štitio Tomislav Karamarko.

Izvori bliski Brkiću, zamjeniku predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Sabora, kažu kako je riječ o reciklaži starih informacija koje bi već u vrijeme SDP-ove vlade bile iskorištene protiv njega da u njima ima istine. Baš zanimljivo da Ranko Ostojić koji je u to vrijeme bio ministar unutarnjih poslova ne bi te informacije iskoristio protiv Brkića da su one točne’, rekao je, pak, Večernjem listu izvor blizak Brkiću.

Isti izvor podsjeća da su se u posljednjih nekoliko godina pojavljivale naslovnice i informacije prema kojima je Brkić tobože tražio da se lažiraju sigurnosne provjere koje je radila SOA, prenosi N1.

Kako je završio slučaj u kojeg Nacional upliće Milijana Brkića

Facebook Komentari