Plenković nakon razgovora s Brkićem o elitnoj prostituciji: O tome bi se mogao bi se očitovati i DORH

Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a predsjednik stranke Andrej Plenković obratio se novinarima.

“Dotaknuli smo se i afere što se tiče SMS poruka”, kazao je Plenković te je kazao da je prije sastanka zajedno s glavnim tajnikom stranke Gordanom Jandrokovićem razgovarao sa zamjenikom predsjednika Milijanom Brkićem prije sastanka o najnovijoj aferi koja se spominje.

“Razgovarao sam sa zamjenikom predsjednika prije sastanka. On demantira sve navode koji su objavljeni u tisku. Da su to teme koje su već ranije bile reciklirane. Želimo da se rasvijetli prije svega afera SMS koja ima puno slojeva. Apsolutno, do kraja. A što se tiče ovog novog treba vidjeti, danas je bilo priopćenje MUP-a, o tome bi se mogao bi se očitovati i DORH. To su teme iz 2011. godine. Za mene su to sve bila nova saznanja”, kazao je Plenković.

“Razgovaramo vrlo otvoreno o cijeloj situaciji i mislim da nije ugodna niti za zamjenika predsjednika, nastojat ćemo da se sve ispita i vidjet ćemo što je točno, a što nije”, rekao je Plenković te odbio da u HDZ-u nema nesporazuma i različitih stavova oko prosvjeda u Vukovaru.

“Stav HDZ-a o prosvjedu u Vukovaru je vrlo jasan. Istražiti sve zločine da, ali manipulirati s temom ne. Prosvjed u Vukovaru nema podršku HDZ-a”, kazao je Plenković i dodao da nije niti jednom čuo Brkića da je rekao da će ići na prosvjed u Vukovaru.

“Smiješna optužba”, kazao je Plenković na kritike oporbe da ih optužuju za sukob u stranci. “Kao premijer želim da sigurno-obavještajni sustav bude nepropustan. Što se tiče curenja informacija, to treba sprječavati”, rekao je Plenković.

Podsjetimo, dolazeći na sjednicu Predsjedništva i Nacionalnoga vijeća HDZ-a zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić komentirao je navode tjednika Nacional da je svojedobno navodno odavao informacije o policijskim istragama.

Brkić je optužbe iznijete protiv njega u tjedniku Nacional nazvao reciklažom starih tekstova od strane opskurnog medija, ocijenivši kako je riječ o dezinformacijama koje izlaze iz državnih institucija.

“Čuo sam da su danas u jednom opskurnom mediju, tjedniku, objavljeni nekakvi članci. Koliko sam čuo, 21 stranica, toliko nisu pisali ni o drugu Titu, čujem”, rekao je Brkić ispred središnjice HDZ-a odgovarajući na pitanja novinara kako komentira dokumente objavljene u tjedniku Nacional.

“Dakle, to je reciklaža starih tekstova. Koliko čujem, MUP je dao priopćenje. Pogledajte to priopćenje i vidite što je DORH napravio po tom pitanju; da li je taj proces dovučen dokraja, pa ćete onda sami moći donijeti zaključke”, dodao je Brkić.

MUP je priopćio poslijepodne da su osobe “za navedeno djelo pravomoćno osuđene te iz toga proizlazi kako u dijelu policijskog postupanja nije došlo do ugrožavanja probitka kriminalističkog istraživanja”. Navode i kako je tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja 2011. godine policija o svim “operativno interesantnim saznanjima… vezano uz kompromitaciju provedbe posebnih dokaznih radnji, još u lipnju navedene godine izvijestila nadležno državno odvjetništvo“.

Facebook Komentari