MUP se oglasio o slučaju elitne prostitucije i Nacionalovog teksta kojim se kompromitira Milijana Brkića

Hrvatski MUP oglasio se priopćenjem vezanim za pisanje tjednika Nacional da je potpredsjednik Sabora Milijan Brkić 2011., dok je bio zamjenik ravnatelja policije, otkrivao detalje policijskih istraga osumnjičenima.

Priopćenje MUP-a prenosimo u cijelosti:

S obzirom na veći broj medijskih upita vezanih uz sadržaj članka objavljen u današnjem broju tjednika izvješćujemo javnost kako se u konkretnom slučaju radi o kaznenom djelu prostitucije, odnosno o predmetu koji je pred nadležnim sudom u Zagrebu pravomoćno okončan.

Tijekom prethodnog i kaznenog postupka u tom predmetu, pred policijom, ali i pred nadležnim državnim odvjetništvom i nadležnim sudom, provjereni su svi navodi te ispitane sve osobe prema kojima je kriminalističko istraživanje bilo usmjereno. Kao što je i poznato, navedene su osobe za navedeno djelo pravomoćno osuđene te iz toga proizlazi kako u dijelu policijskog postupanja nije došlo do ugrožavanja probitka kriminalističkog istraživanja.

Nadalje, izvješćujemo kako je tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja 2011. godine, nadležna ustrojstvena jedinica policije o svim operativno interesantnim saznanjima kojima je raspolagala, a vezano uz kompromitaciju provedbe posebnih dokaznih radnji, još u lipnju navedene godine izvijestila nadležno državno odvjetništvo.

Plenković pročitao članak u Nacionalu koji teško optužuje Brkića za curenje informacija kriminalcima: Razgovarat ćemo večeras

Evo što o tekstu u Nacionalu, elitnoj prostituciji i Milijanu Brkiću kažu Ranko Ostojić, Vitomir Bijelić i netko blizak Tomislavu Karamarku

Kako je završio slučaj u kojeg Nacional upliće Milijana Brkića

Vesna Pusić sve zna o elitnoj prostituciji, Milijanu Brkiću i definiciji mafije, pa sve do Pupovca i Donalda Trumpa

Facebook Komentari