Evo što o tekstu u Nacionalu, elitnoj prostituciji i Milijanu Brkiću kažu Ranko Ostojić, Vitomir Bijelić i netko blizak Tomislavu Karamarku

“Radi se o policijsko-državnoodvjetničkim odlukama prije nego što sam postao ministar. Odgovore treba dati DORH, a ne naknadni ministri”, kazao je pak bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

U jeku afere SMS Nacional je objavio policijski dosje o slučaju elitne prostitucije iz 2011., po kojemu je navodno Milijan Brkić kompromitirao istragu o lancu elitne prostitucije odavajući detalje akterima i tako bitno otežao policijsku istragu, piše Nacional.

Po tim dokumentima, u sve je navodno bio upućen tadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić, kojemu je bilo dostavljeno izvješće o “kompromitaciji posebnih izvida”.

Bijelić je za DNEVNIK.hr kazao: “Već nekoliko godina nisam u sustavu krim-istraživanja i nemam ovlasti govoriti ništa vezano ni za prethodna ni za aktualna kriminalistička istraživanja; ja to niti smijem niti sam, iskreno, išao u detalje gledati što se to tamo navodi.

Sedam sam godina bio šef krim-policije, ima tu milijune dokumenata koji su meni dostavljani, ali sve je legitimno, sve je zakonito, sve je, tvrdim odgovorno, provedeno u skladu s pravilima struke i zakona, a sad što su rezultati, to ćete morati negdje drugdje tražiti odgovore.”

I Karamarko razmišlja o tužbama

Iz krugova bliskih bivšem predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku kažu kako je priča objavljena u Nacionalu konstrukcija i neistina, te da razmišlja o tužbi protiv njih.

Izvor blizak Karamarku pita se, baš kao i ljudi oko Brkića, zar ne bi te informacije, da su točne, iskoristio Karamarkov nasljednik, bivši SDP-ov ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić?

Ranko Ostojić, koji je bio ministar unutarnjih poslova od prosinca 2011. do siječnja 2016., za Novu TV je rekao: “To je njihov način razmišljanja. Ministar se ne bavi policijskim izvidima niti se miješa u DORH-ove odluke”, prenosi dnevnik.hr.

Plenković pročitao članak u Nacionalu koji teško optužuje Brkića za curenje informacija kriminalcima: Razgovarat ćemo večeras

Kako je završio slučaj u kojeg Nacional upliće Milijana Brkića

Facebook Komentari