Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak ispričao se zbog jučerašnje izjave o prekvalifikaciji profesora

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak ispričao se zbog jučerašnje izjave o prekvalifikaciji profesora u TNT-u N1 televizije.

”Ispričavam se svima koje je moja nedavna izjava o mogućnosti prekvalifikacije profesora u projektu dualnog obrazovanja povrijedila i razljutila. Svi moji stavovi o obrazovanju uvijek su isticali profesore kao stup obrazovanja i zato je HNS upravo profesorima i znanstvenicima prepustio vođenje Ministarstva znanosti i obrazovanja i pratećih reformskih procesa.

Moja ilustracija prekvalifikacije nije bila primjerena. Međutim, sasvim sigurno ta izjava nije imala namjeru obezvrijediti tuđe znanje i struku, nego jasno naglasiti da svaki reformski proces traži promjenu i prilagodbu svih nas koji smo u te procese uključeni.

Isto tako, ako želimo prilagoditi obrazovanje potrebama tržišta rada i ako generalno želimo ići u korak s razvijenim zemljama, moramo otvarati širi dijalog i o osjetljivim pitanjima kao što su potrebe tržišta za pojedinim zanimanjima.

Argumentirana rasprava svih uključenih u ovu temu svakako je bolje rješenje nego zatvaranje očiju pred problemima koji se neće riješiti ako se pravimo da ih nema”, napisao je šef HNS-a Ivan Vrdoljak na Facebooku.

Vrdoljak o tome što će se dogoditi ako Povjerenstvo kazni Plenkovića zbog Grupe Borg

Facebook Komentari