Lokalni Srbi na Kosovu kuhaju i prijete, Vulović: Ako Thaci sljedeći put dođe, neće moći izaći

Predsjednik općine Zubin Potok Stevan Vulović izjavio je da će, ako predsjednik Kosova sljedeći put dođe nenajavljen na sjever Kosova i Metohije, “moći ući”, ali da mu obećava “da sigurno neće moći izaći”.

Vulović je ocijenio da je dolazak Thacija na branu Gazivode “klasična provokacija”, da očekuju, kao i uvijek dosad oštru reakciju Srbije i da su “učinili ono što je država od njih tražila u interesu opstanka našeg naroda i mira”.

Vulović je povodom današnjih događaja na jezeru Gazivode naveo da su predstavnici Srba iznenađeni, jer nisu vjerovali da Thaci neće ispoštovati “ni jednu odluku i nijedan dogovor međunarodne zajednice i našeg pregovaračkog tima”.

“Uspjeli smo uz velike napore sačuvati mir, iako je eskalacija nasilja bila nadohvat ruke… Na svu sreću nije bilo incidenata, jer da jest, narod bi reagirao i sigurno bi došlo do krvoprolića”, rekao je Vulović i dodao da su “cijevi (ROSU) svo vrijeme bile uperene u prolaznike u blizini jezera Gazivode”.

Prema njegovim rečima, kretanje u tom dijelu Ibarskog Kolašina je bilo ograničeno tijekom Thacijevog posjeta. U izjavi za medije Vulović je Thacija nazivao pogrdnim riječima “smradom”, “bitangom” i “zločincem”, prenosi RTL.

Predsjednik Kosova Hashim Taci: Gazivode su dio Republike Kosovo

Facebook Komentari