Brkićeva poruka iz Trilja: Oni mogu imati na raspolaganju sve vojske ovoga svijeta, mogu posjedovati sva materijalna sredstva, mogu imati sav tisak, sve radiopostaje i sva kina….

Potpredsjednik Sabora i zamjenik Andreja Plenkovića u HDZ-u Milijan Brkić osvrnuo se iz Trilja na aktualnu situaciju.

[ NAŠE JE POSLANJE BORITI SE ZA SVOJ NAROD I VODITI PUTEM ISTINE, A NE ZAVODITI ]

S iznimnim veseljem sam danas u Trilju sudjelovao u proslavi blagdana sv. Mihovila, zaštitnika Grada i u procesiji ulicama grada. Prigoda je to i za obilježavanje i čestitku u povodu Dana hrvatske policije i blagdana njihova zaštitinika sv. Mihovila, te zahvalu svim djelatnicima MUP-a RH za povjerenje i sigurnost naših građana.

Velika mi je čast i zadovoljstvo dati punu potporu Gradu Trilju u njegovim nastojanjima da učini sve i poboljša uvjete života i rada svojim sugrađanima kako bi ostali živjeti u svom Gradu i nastavili tradiciju življenja svojih predaka i odrastanja budućih generacija na svojoj djedovini.

Nama političarima treba biti zadaća i cilj omogućiti svima dostojanstven život u svojoj Domovini. To je naše poslanje i naša obveza. Suočiti se s pravim problemima koji svakodnevno tište malog čovjeka, boriti se za svoj narod i nikada ne posustati.

Tijekom dana u Trilju sam nazočio i na sv. misi koju je predvodio mons Juraj Batelja u povodu 120. godišnjice rođenja blaženoga Alojzija Stepinca.

Prigoda je to i za podsjetiti se na njegove riječi iz propovijedi koje su i danas jednako aktualne, kao i u vremenu u kojem je živio;

“Oni mogu imati na raspolaganju sve vojske ovoga svijeta, mogu posjedovati sva materijalna sredstva,
mogu imati sav tisak, sve radiopostaje i sva kina. Jednu stvar ipak ne mogu posjedovati – da ovladaju srcima i dušama ljudi.”, napisao je Brkić.

Facebook Komentari