Ne samo da nema petogodišnje djevojčice, nego je i potpuno u medijima shrvani otac Sirijac – netragom ničim izazvan nestao

Ad

Pretpostavlja se da je Sirijac nestao u noći na četvrtak. Policija je u potrazi za nestalim. Pronađu li ga, prijeti mu deportacija.

Sirijac, 43-godišnji G.W., o kojemu se danima piše zbog njegovih tvrdnji kako mu je nestala petogodišnja kćer Allsa, nestao je iz azila u hotelu Porin u zagrebačkom naselju Dugave. Tamo je bio smješten nakon što je zatražio azil.

U azilu su prozivke svaki dan, u 6 i 22 sata. Kako se doznaje, Sirijac se na prozivci nije pojavio od srijede navečer. Pretpostavlja se da se nestao u noći na četvrtak i otada mu se gubi svaki trag, piše 24 sata.

Iz MUP-a je zasad nemoguće dobiti potvrdu ove informacije. U Isusovačkoj službi za izbjeglice kažu da su čuli da je nestao, ali da ni oni ne znaju je li to točno.

Pronađe li ga policija, prijeti mu deportacija. Bijegom iz azila ukinuto mu je pravo na zahtjev za azil.

Podsjetimo, Sirijac, koji traži svoju petogodišnju kćer Allsu zatražio je azil u Hrvatskoj. Njegov potresni apel o potrazi za petogodišnjom kćeri izazvao je veliku pažnju javnosti. Sirijac tvrdi da ga je hrvatska policija razdvojila od kćeri te mu razbila mobitel, dok policija opovrgava njegovu priču.

Sirijac je na društvenim mrežama objavio apel i zatražio pomoć u potrazi za svojom kćeri, od koje je razdvojen još 12. rujna. Tvrdi da ga je hrvatska policija odvela i razbila mu mobitel te je potom deportiran u BiH. Prevoditelj je medijima rekao da je slučaj prijavljen u MUP Velika Kladuša, koji je, kako kaže, informaciju proslijedio hrvatskoj graničnoj policiji, a oni policijskoj postaji Cetingrad.

“Netočni su navodi o postupanju u navedenoj trgovini jer policijski službenici nikada na navedenoj lokaciji nisu postupali, a što potvrđuje i osoblje trgovine. U navedenoj trgovini prema izjavama zaposlenika nisu viđene osobe koje se spominju u javno iznijetim objavama”, odgovorili su iz PU ličko-senjske.

“Hrvatska je policija unatoč tome što takav događaj nije bio prijavljen poduzela sve što je mogla u tom slučaju i provela interno informiranje svih nadležnih tijela unutar policije”, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Božinović je potvrdio da policija raspolaže informacijom da je 43-godišnji Sirijac W. G., koji tvrdi da ga je hrvatska policija razdvojila od petogodišnje kćeri, još 30. kolovoza u Sarajevu zatražio azil, ali da u njegovu društvu nije bilo nikakve djevojčice, javlja dnevnik.hr.

Sirijac koji tvrdi da je izgubio kćer ne samo da je u BiH registriran bez nje, nego i u Crnoj Gori

Šprajc i Maja Sever ratuju na društvenim mrežama oko nestanka male Sirijke: Teren ili fotelja…

Facebook Komentari