Sindikati najavljuju štrajk: Politika Vlade je samo nastavak i kontinuitet prijevara, varanja i potpisivanje nečega čega se ne pridržavaju

Sindikati javnih službi ogorčeni su na Vladino učestalo izbjegavanje pregovora o povećanju osnovice plaća za oko 230 tisuća zaposlenika u javnim službama. Inzistiraju da se 1. listopada nastave pregovori uz sudjelovanja ministra financija Zdravka Marića. Upozoravaju da plaće u privatnom sektoru rastu dok su u javnim službama u deset godina pale za gotovo 19 posto.

“Ukoliko se slučajno dogodi da 1. listopada neće biti pregovori ili neće biti Vlada spremna za pregovore mi više preko medija nećemo najavljivati štrajk nego ćemo apsolutno najaviti štrajk upozorenja. Politika Vlade je samo nastavak i kontinuitet prijevara , varanja i potpisivanje nečega čega se ne pridržavaju”, poručio je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić izjavio je kako je točna priča o tome da je javni sektor neefikasan. “Treba ga reformirati i učiniti efikasnijim, ali zaključiti da radi toga treba smanjivati plaće je suludo”, kazao je.

Facebook Komentari