Petrov o aferi SMS: Bit će na kraju ujeo vuk magare

Most je zatražio stanku na početku sjednice Sabora kako bi upozorili da se “najvažniji zakoni pretvaraju u šminku”, kaže šef Mosta Božo Petrov.

“Kad smo vidjeli radni materijal poreznih zakona tražili smo stanku jer smo htjeli upozoriti da se zakoni koji su najvažniji za Hrvatsku pretvaraju u šminku”, kaže Petrov.

“Vlada iz nečeg treba financirati svoju neučinkovitu i skupu javnu upravu. Nema pravog rasterećenja koji će osjetiti svi građani nego samo ekstremi s visokim plaćama. Oni naciju zabavljaju SMS pričicama, a ne bave se najvažnijim stvarima koje tište građane”, govori.

Govoreći o aferi SMS rekao je: “Neka institucije odrade ovo transparentno, neka to odrade kako treba. Ne očekujem ništa, bit će na kraju ‘ujeo vuk magare'”.

Vladajućima je poručio da se, umjesto pravom reformom, bave svojim unutarstranačkim ratovima i SMS-ovima “na razini Del Boya iz ‘Mućki'”.

Podsjetimo, u srijedu je uhićen jedan od vozača ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, Blaž Curić.

On je u četvrtak ujutro doveden na Županijski sud u Osijeku gdje će sudac odlučiti o prijedlogu USKOK-a da mu se odredi mjesec dana istražnog zatvora.

Curić, za kojega se otkrilo da je kum potpredsjednika Sabora Milijana Brkića, optužen je da dojavio Franji Vargi da se protiv njega provodi kriminalističko istraživanje. Varga je pak osumnjičen da je izradio lažne SMS-ove kojima je Zdravko Mamić “mahao” na konferenciji uoči izricanja presude na osječkom sudu. Mamić je, podsjetimo, u procesu koji se vodio u Osijeku osuđen na 6 i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca iz nogometnog kluba Dinamo. Prije izricanja presude otišao je u Međugorje “pronaći mir”, a u susjednoj BiH, gdje je nedostupan hrvatskom pravosuđu, boravi i danas.

Facebook Komentari