Osijek: Blaž Curić ostat će u istražnom zatvoru najmanje mjesec dana; Ništa ga ne može uplašiti ni fascinirati, pa tako ni ovo

Uhićeni vozač ministarstva poljoprivrede Blaž Curić u četvrtak je doveden kod suca istrage osječkog Županijskog suda, koji je odlučio o zahtjevu Uskoka i odredio mu mjesec dana istražnog zatvora.

Kao razlozi se navode mogući utjecaj na svjedoke i mogućnost ponavljanja kaznenog djela. Obrana ima rok od tri dana za podnošenje žalbe, a Curićev odvjetnik Krešimir Vilajtović potvrdio je za DNEVNIK.hr da će uložiti žalbu.

”Vrlo je stabilan. Bio je u Domovinskom ratu i u specijalnoj policiji. To vam je poseban kov ljudi. Ništa ga ne može uplašiti ni fascinirati, pa tako ni ovo”, komentirao je odvjetnik.

Curić je uhićen u srijedu u Zagrebu a Uskok ga tereti da je osumnjičenom bivšem policijskom informatičaru Franji Vargi navodno dojavio da se nalazi pod istražnim mjerama i da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka.

Tereti ga se zbog sumnje da je Vargu 20. rujna telefonom upozorio da se protiv njega vodi kriminalističko istraživanje, rekavši mu da izbriše sve poruke, brojeve i druge sadržaje. No, Varga prije uhićenja to navodno nije uspio učiniti. Kada je izvijestio o pokretanju istrage, Uskok u srijedu poslijepodne nije navodio da će zatražiti i njegovo zatvaranje, ali je to naknadno učinio zbog sumnje da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke i dokaze ili ponoviti nedjelo.

Odvjetnik Krešimir Vilajtović ranije je novinarima ispred sjedišta Uskoka potvrdio da je njegov branjenik Blaž Curić na prvom ispitivanju koristio svoje zakonsko pravo i branio se šutnjom.

Na pitanje o težini optužbi Vilajtović je kazao da “sama kvalifikacija kaznenog djela nije spektakularna”. “Tu zakonodavac ne predviđa neku tešku kaznu. Kvalifikacija je takva da nam ostaje sasvim dovoljno prostora za obranu”, ustvrdio je Vilajtović.

Curić je uhićen u srijedu ujutro zbog sumnje da je osumnjičenom Vargi dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka navodno za Zdravka Mamića. Nakon otkrivanja ove afere mediji su tvrdili da su Vargine usluge koristili i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarka te potpredsjednika te stranke Milijan Brkić koji takve optužbe odbacuju, piše N1.

Bruna Esih: Vrlo mi je zanimljiv podatak da se Varga kad je uhićen pozvao na Gordana Jandrokovića

Facebook Komentari