VIDEO Brkić o slučaju Varga, prosvjedu, Pupovcu: Možda je Lovro Kuščević Nostradamus; U strahu su velike oči; Mogli su naći neku ljepšu fotografiju

Obračun u HDZ-u nastavlja se. Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić ponovio je da bivšega MUP-ova informatičara Franju Vargu iz afere fabriciranih SMS-ova poznaje dugi niz godina, još dok je radio u MUP-u, ali da nikakve njegove usluge nije koristio te da se prošli tjedan nije čuo s njim.

Drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić nije želio dodatno komentirati ništa o temi fabriciranih SMS-ova. Na pitanje otkud manipulacije o kojima je jučer govorio, Brkić je odgovorio: “To morate pitati one koji konstruiraju laži.” Ponovio je da treba pustiti institucije da odrade svoj posao. Na novinarsku primjedbu da se pojavila fotografija na kojoj je s Vargom na skupu HDZ-a u Belišću, Brkić je uzvratio da su “mogli naći neku ljepšu fotografiju, a ne s njime”, te objasnio da se u kampanjama fotografirao s tisućama ljudi.

”Možda je politički tajnik Nostradamus, ne znam”, rekao je potpredsjednik HDZ-a Milijan Brkić komentirajući izjavu Lovre Kuščevića da neće tolerirati ponašanja koja štete stranci. Kuščević je to rekao reagirajući na medijske napise da se bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i Milijan Brkić dovode u vezu sa SMS falsifikatorom Franjom Vargom.

Na pitanje je li tu izjavu shvatio kao poruku, Brkić je rekao: ”Ništa ja nisam shvatio.”

Dodao je da se s premijerom Andrejem Plenkovićem sinoć čuo dva puta. ”Imam obveza oko izbora u BiH”, bilo je objašnjenje zašto se nije ranije čuo s premijerom.

Rekao je da još ne zna hoće li ići na prosvjed u Vukovar.

”Ne bi bilo dobro da se to mirno okupljanje pretvori u politički skup. Prebolna je to rana i ne trebamo to politizirati. Moramo biti odgovorni. Treba gledati interes države i naroda, a ne interes stranke i moj osobni interes”, tako je odgovorio na pitanje je li moguće da ode na prosvjed unatoč protivljenju vrha stranke.

Na pitanje vode li se oko prosvjeda u Vukovaru unutarstranačke borbe, rekao je da su u strahu velike oči.

“Ne bojim se nikoga, ne treba se bojati naroda ni branitelja”, rekao je Brkić i ponovio da nema veze s prosvjedom u Vukovaru, prenosi dnevnik.hr.

Nakon što je Branko Bačić novinarima potvrdio da je Tolušićev vozač Brkićev kum, novinari su ga u Saboru pitali o tome.

” Čuo sam iz medija da je uhićen moj suborac, prijatelj i kum Blaž Curić. Neka institucije rade svoj posao, Sve ostalo vidjet ćemo uskoro.”, rekao je Brkić.

Upitan ide li istraga prema njemu, Brkić je ponovno uputio na institucije. “Ne znam ja, to morate pitati institucije, neka institucije rade svoj posao”, rekao je.

Video možete vidjeti OVDJE.

Policija privela vozača iz Ministarstva poljoprivrede, sumnjaju da je Vargu upozorio da uništi dokaze

Plenković o Brkiću i SMS-ovima: Nisam ga uspio dobiti na telefon, očekujem da se istraži sve do kraja

Kuščević zaprijetio Brkiću i Karamarku oko priče s falsifikatorom Vargom: HDZ neće tolerirati ponašanja koja bi nanosila štetu stranci

Brkić: Pakiraju mi, prvo Glavaš, a sad ovo s Vargom

Facebook Komentari