Brkić u Njemačkoj: I Hrvatska i BiH se danas susreću s velikim problemom iseljavanja, a na nama političarima je da učinimo sve kako bi omogućili njihov ostanak i dostojanstven život u naše dvije domovine

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić bio je na na Hercegovačkoj večeri u Gerlingenu pokraj Stuttgarta o čemu je pisao na fb-u.

NERASKIDIVA POVEZANOST ISELJENIŠTVA I NAŠE OBJE DOMOVINE ]

Veliko mi je zadovoljstvo bilo sudjelovati na Hercegovačkoj večeri u Gerlingenu pokraj Stuttgarta gdje se okupio veliki broj Hrvata koji su podrijetlom iz Hrvatske i BiH. Prigoda je to za druženje i povezivanje iseljene i domovinske Hrvatske i BiH. Često govorim i uvijek ću to ponavljati – mi smo jedan narod s dvije domovine i naša povezanost je neraskidiva.

Ta činjenica nam je posebno važna uoči predstojećih Općih izbora u BiH, koji će se održati 7. listopada i odaziva na njih radi opstanka i ostanka Hrvata u našoj drugoj Domovini. Bez Hrvata u cjelovitoj BiH i njihova opstanka i ostanka, nema budućnosti ni BiH niti Hrvatske.

U tom svjetlu posjetio sam i Hrvatsku katoličku misiju u Stuttgartu te je tom prigodom istaknuta iznimno važna uloga crkve u opstanku Hrvata i čuvanju identiteta, jezika i njegovanju hrvatske tradicije, kulture i običaja u iseljeništvu.

I Hrvatska i BiH se danas susreću s velikim problemom iseljavanja, a na nama političarima je da učinimo sve kako bi omogućili njihov ostanak i dostojanstven život u naše dvije domovine – Hrvatskoj i BiH. Stoga, moramo iskreno i bezuvjetno voljeti svoj narod i činiti sve za njegov prosperitet i povratak i u Hrvatsku i u BiH.

Share This Article