Pritvorili starijeg trenera pedofila, pipkao i svašta radio djevojčicama, najmlađoj je bilo 11, najstarijoj 17 godina

Muškarac (66), inače trener u jednom borilačkom klubu u Zagrebu, osumnjičen je za više djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta. Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Istovremeno, sudac istrage je odbio prijedlog tužiteljstva da se 66-godišnjaka pritvori i zbog opasnosti od ponavljanja djela, pa će Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, na taj dio odluke žaliti.

Osvajao državna prvenstva

Kako se sumnja, 66-godišnjak je od 2003. do 2015. kao trener jednog kluba u kojem se trenira borilački sport spolno zlostavljao i u više navrata spolno uznemiravao četiri djevojčice i djevojke. Najmlađoj oštećenici je bilo 11, a najstarijoj 17 godina. Tužiteljstvo ga sumnjiči za više djela spolnog uznemiravanja, bludnih radnji, spolne zloporabe djeteta starijeg od petnaest godina…

Drugim riječima, 66-godišnjak se sumnjiči da se oštećenicima neprimjereno obraćao aludirajući na seks, da ih je pipkao ili od njih tražio da njega pipkaju…

Riječ je o djelima za koje je zapriječena kazna od jedne do tri godine zatvora. Osumnjičeni se u mladosti i sam bavio borilačkim sportovima te je osvajao državna prvenstva. Uz to je čelnik saveza jednog borilačkog sporta, a od 2013. visoko kotira i u europskoj federaciji tog sporta.

Ukratko, riječ je o dugogodišnjem sportskom dužnosniku koji je obnašao visoke funkcije u sportu koji predstavlja. Neugodna priča za njega je krenula prije desetak dana kada ga je jedna od djevojka koju je seksualno uznemiravao prijavila policiji. Nakon što je oštećenica ispričala što joj se događalo, policija je počela s provođenjem izvida i prikupljanjem podataka, pa je u nekom trenutku zakucala i na vrata 66-godišnjaka.

Pretražen mu je stan i izuzeto sve što bi moglo biti korisno u rasvjetljavanju djela za koja se sumnjiči. Detalji cijele te gnjusne priče nisu poznati jer je policija, kao i uvijek u ovakvim situacijama, radi zaštite žrtava, zakopčana do grla. Stoga za sada nije poznato je li oštećena nekome ispričala što joj se događa ili je 66-godišnjaka sama prijavila policiji. Poznato je samo da se sve to događalo najmanje osam godina, što znači da će policija i tužiteljstvo vjerojatno provesti sveobuhvatnu istragu, piše Večernji.

Facebook Komentari