Đakić nakon sastanka s Medvedom: HVIDR-a neće sudjelovati u prosvjedu u Vukovaru, a još ćemo razmisliti hoćemo li imati i igre tamo; Mislili smo da će Penava shvatiti…

Predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić nakon sastanka s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom i ministrom branitelja Tomom Medvedom na pitanje pridružuju li se prosvjedu u Vukovaru, Đakić je odgovorio “Za sada ne”.

“Mi smo danas konstruktivno razgovarali o svim pitanjima s novoizabranim na funkcijama MUP-a, kao i s ministrom Bošnjakovićem o tome kako se pojačao tim za progon ratnih zločinaca. Mislili smo da će Penava time shvatiti da smo učinili sve korake da se zločini s Ovčare i iz Vukovara bolje i brže procesuiraju”, kazao je Đakić.

Poručio je kako se njihovi stavovi još usuglašavaju.

“Obzirom da dovodimo 1.200 ljudi, odgovorni smo i ozbiljni za to što će i kako biti. Ne želimo da pripadnici HVIDRA-e budu uključeni u procese nekih koji žele iskoristiti žrtvu. Još ćemo saslušati što o svemu ima za reći Državno odvjetnišvo, a onda ćemo donijeti odluku i o tome hoće li HVIDRA uopće imati svoje igre u Vukovaru. Odlučit ćemo nakon još jednog sastanka”, kazao je Đakić, prenosi Dnevnik.hr.

Penava nakon sastanka kod Medveda: Svi se osjećamo ostavljeno i izdano i naprosto dalje tako ne može

Facebook Komentari