Brodolom brodogradilišta: Uljanik više nema Nadzorni odbor, Šverko podnio ostavku

Ad

Uljanik od danas nema Nadzorni odbor. Đino Šverko, potpredsjednik Sindikata metalaca, podnio je neopozivu ostavku na članstvo u Nadzornom odboru društva.

Podsjetimo, ona je trebala stupiti na snagu dan prije Glavne skupštine Uljanika, 15. listopada. Tu je odluku donio naglo, kaže, jer je dobio na uvid Plan restrukturiranja koji ga je zgrozio.

U petak je trebao biti sastanak Nadzornog odbora, no Šverko se povukao kako bi srušio kvorum tijela koje bi moglo odlučivati o pulskom brodogradilištu.

Program restrukturiranja samo za brodogradilište Uljanik, nije pokrenuto izdvajanje 3. Maja

Program restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta d.d. kojeg razmatra Europska komisija odnosi se isključivo na društvo Uljanik Brodogradilište d.d., te nema direktne veze s ostalim društvima Uljanik Grupe, odgovoreno je iz Uljanika d.d. na upit Zagrebačke burze.

Moguće izdvajanje 3. maja u dugoročnoj strategiji organizacije Uljanik Grupe, te interes određenih ulagača najavljeni su već ranije, no u ovom trenutku nisu pokrenute nikakve zakonom propisane procedure za izdvajanje 3. maj Brodogradilišta d.d., dodaje se.

Ni jedan formalni korak na tu temu neće se dogoditi prije usvajanja Programa restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta d.d, navode iz Uljanika d.d, prenosi HRT.

Facebook Komentari