Bjelica pred Fenerbahce: Imamo sve preduvjete za proljeće u europskim natjecanjima

Ad

Glavni trener Dinama Nenad Bjelica i igrač Ivan Šunjić iznijeli su na konferenciji za medije svoja očekivanja od utakmice Dinamo – Fenerbahce.

Tko će biti prvi golman za europske utakmice?

– Odlučio sam tko će igrati utakmicu, međutim imam dva golmana vrhunske kvalitete. Oba naša golmana pokazali su veliku kvalitetu ove sezone i neposredno pred utakmicu ću odlučiti tko će braniti – započeo je Bjelica.

Kakav je Fenerbahce protivnik?

– Radi se o vrhunskoj momčadi, s vrhunskim nogometašima, trenerom i vrhunskom tradicijom. Možda nisu imali perfektan početak sezone u turskom prvenstvu, ali to ne znači da nisu vrhunska momčad. S druge strane, mi smo solidno započeli sezonu, zadovoljni smo s 13 utakmica, ali uvijek možemo bolje. Nadamo se da ćemo u sutrašnjoj utakmici pokazati više nego u prošloj europskoj utakmici – nadodao je glavni trener.

Kakvo je stanje s ozljedama? Ademi? Leovac?

– Leovac i Ademi neće biti spremni za utakmicu, nećemo riskirati s njima jer nisu sto posto spremni. Za mene to nije problem, iz razloga što kadgod je Šunjić zamijenio Ademija, odigrao je na vrhunskom nivou, odigrat će i sutra veliku utakmicu.

Koji su nedostaci Fenerbahcea?

– Vidio sam momčad koja ima veliku individualnu kvalitetu, igrače koji mogu u svakom trenutku iznenaditi i riješiti sami utakmicu. Njihovi igrači igrali su na visokom nivou, o momčad koja na listi nema Soldada sve govori. Pokušat ćemo sve eventualne nedostatke iskoristiti u našu korist.

Trener je nadodao kao stručni stožer nije još upoznao igrače s Fenerbahceom, te nadodao o važnosti utakmice:

– Najvažnija utakmica karijere bila mi je protiv Young Boysa, sada je to protiv Fenerbahcea. Međutim, pripremamo se kao za svaku drugo utakmicu. Sutra imamo sastanak, ručak, poslijepodnevni odmor i utakmicu navečer. I, ja kao trener, i Ivan kao igrač, vjerujem da ćemo do imati još većih utakmica u našim karijerama.

Čime ste zadovoljni, u kojem segmentu igre vidite napredak?

– Svi koji prate Dinamo uočili su da imamo problem s realizacijom. U prijašnjim utakmicama stvorili smo jako puno šansi, ali nažalost bili smo neefikasni. Pred ovu utakmicu nismo trenirali završnicu, da promijenimo stvari i da igrači budu malo gladniji. Nadam se da će svi naši ofenzivni igrači biti raspoloženiji u odnosu na zadnje utakmice.

Ova skupina zvuči prolazno, može li Dinamo do europskog proljeća?

– Nismo još napravili ni prvi korak, sutra želimo napraviti taj prvi korak i osvojiti tri boda, ali ni ta tri boda neće biti dovoljna. Imamo dobru momčad, koja je kompaktna, gladna uspjeha, s puno mladih igrača i iskusnih koji ih vode. Imamo i dobru atmosferu u gradu i odličnu u klubu. To su sve preduvjeti za proljeće u europskim natjecanjima. Ali moramo napraviti prvi korak, osvojiti tri boda. Morat ćemo dalje nastaviti raditi i u svakoj idućoj utakmici tražiti tri boda – završio je trener Bjelica.

Defenzivni vezni Ivan Šunjić ove sezone odigrao je već 12 utakmica, ima li tremu i pritisak pred Fenerbahceom i je li ovo najveća utakmica dosadašnje karijere?

– Da, sigurno je ovo najveća utakmica moje karijere. Spreman sam, nemam treme i jedva čekom da počne.

Koliko je lakše igrati pred mnoštvom gledatelja?

– Čuli smo da je zanimanje za utakmicom veliko, to je veliki motiv i dodatni impuls za nas. Pun Maksimir nas sve zajedno veseli.

Trener je izjavio kako ste opravdali njegovo povjerenje, motivira li vas to?

– Sigurno da je to lijepo čuti, no na meni je da to opravdam svaki dan i svaki trening svojim pristupom – završio je Šunjić.

Facebook Komentari