2.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Splićani se štapovima i kamenjem bore protiv štakora koji su osvojili ulice,...

Splićani se štapovima i kamenjem bore protiv štakora koji su osvojili ulice, ‘Cian’ kreće u deratizaciju: Pazite djecu i životinje!

Iz “Ciana” obavještavaju građane da će danas, 17. rujna, započeti s izvođenjem radova preventivne deratizacije na području Splita. Navode kako će biti postavljani parafinizirani mamci, zatrovani antikoagulantima, u stambene i druge objekte te okoliš.

Građane pozivaju na suradnju kako bi pridonijeli uspjehu radova, te ih mole da omoguće djelatnicima “Ciana” nesmetan i siguran pristup u objekte i dvorišta, ali i da onemogućite djeci i domaćim životinjama pristup zatrovanim mamcima.

– Ne dirajte i ne premještajte zatrovane mamce, a u slučaju trovanja obavezno i hitno se javite dežurnoj zdravstvenoj ili veterinarskoj službi, protuotrov je vitamin K1- upozoravaju iz “Ciana”.

Ova vijest umirit će brojne građane koji muku muče sa štakorima u svojim kvartovima, primjerice stanare Radumice koji su se Slobodnoj požalili da se protiv glodavaca bore štapovima i kamenjem, a kao dokaz poslali su nam i nimalo lijepu fotografiju iz svoje ulice.

VIDEO Stravične scene iz splitske pekarnice! Štakori se penju po policama s kojih ljudi kupuju kruh, vlasnik se pravda: Nije samo kod nas tako…

VIDEO Što se to događa u Osijeku, štakor napao goluba zbog korice kruha ispred dućana

Najnovije

Još iz rubrike