Afera Štandovi, svjedok zaboravio 142000 kn duga : Ja bih vas zamolio da grad Zagreb od toga odbacite, i da optužene za tih 142 tisuće kuna ne teretite

Tko danas može zaboraviti 142 tisuće kuna duga – takav čovjek jutros se sam javio na suđenju Milanu Bandiću u slučaju Štandovi, javlja RTL.

Tiskao je 700 tisuća letaka i potrošio 142 tisuće kuna. Na sudu vlasnik tiskare Vinko Markulin svoj novac kaže, više ne želi.

“Ja sam njih zaboravio, ja bih vas zamolio da grad Zagreb od toga odbacite, i da optužene za tih 142 tisuće kuna ne teretite”, kazao je Markulin.

Posao vrijedan više od stotinu tisuća kuna je obavio, kaže bez narudžbenice. A s kim se dogovarao, Markulin tvrdi niti s gradskim pročelnikom Ivicom Lovrić, niti Udrugom U ime obitelji.

“Gopodin je nazvao, niti ga znam niti poznajem i rekao možete li to realizirati u roku tri dana”, kazao je Markulin. Novac je kasnije tražio od Udruge, pa ih i tužio kaže, ali tužbu je ubrzo povukao.

“Ja sam toliko toga sponzorirao da su mene iz u ime obitelji zvali, ja i za crkvu radim, ja bih ih sponzorirao”, kazao je Markulin. Na spominjanje crkve, za reakciju upitali smo Hrvatsku biskupsku konferenciju – koja tvrdi – ni na koji način nisu sudjelovali u aktivnostima Inicijative.

Sponzorstvo je inače, spominjano i u USKOK-ovim tajnim snimkama Bandića i Lovrića. Do svojih 24 tisuće kuna nije došao ni Boris Malešević – vlasnik tvrtke koja je dogovorila tiskanje jumbo plakata i snimanje radijskog spota.

“Mislim da smo svi komunicirali s njim, dok nisu bili nemogući za komunikaciju, jer su, 15 dana poslije bili uhapšeni”, kazao je Malešević. I ovaj put na suđenju se nije pojavio gradonačelnik Bandić, kao ni Ivica Lovrić, piše RTL.

Share This Article