Nastavlja se nagovaranje Bernardića da ode, ovaj put na Iblerovom trgu

Nastavljaju se pokušaji dogovora vodstva SDP-a s trenutnim predsjednikom stranke Davorom Bernardićem o odstupanju s te dužnosti, a navodno mu je u zamjenu za ostavku ponuđeno prvo mjesto na listi za Europski parlament.

Nakon što je u petak održan “tajni sastanak” za kojeg su ipak doznali mediji, ali na njemu nije došlo do dogovora, u nedjelju se održava nova runda razgovora, no ovaj put u Zagrebu, i to u stranačkom sjedištu na Iblerovu trgu.

Neformalno Predsjedništvo SDP-a ponovno se trebalo sastati u Bosiljevu, a aktualnom šefu stranke je dalo da do ponedjeljka razmisli o tome je li ipak spreman dati ostavku. Ako se to ne dogodi, Predsjedništvo bi moglo glasati o podršci Bernardiću.

Romana Jerković i Fred Matić stigli su središnjicu, javlja reporterka N1, a Matić je pritom samo kratko rekao: “Svatko će postupiti po svojoj savjesti”. Na Iblerov trg stigao je i Franko Vidović, ali i sam Davor Bernardić koji je ušao na stražnji ulaz.

Mogućnosti raspleta i dalje ima nekoliko, a aktualna ovih dana je ona da se Davor Bernardić ako i pristane na ostavku, tome pribjeći tek nakon nekoliko tjedana, možda i dva-tri mjeseca da mu se omogući da časno odstupi.

Kako stvari stoje, prema pisanju Novog lista, čini se da lomljenje Bernardića ipak ide ka njegovu samovoljnom povlačenju kroz razumni rok, a kao supstitucija ponuđeno mu je prvo mjesto na listi za Europski parlament na izborima iduće godine.

Sve ovo Zlatko Komadina je jučer praktički potvrdio medijima, rekavši u jednom intervjuu po prvi puta otvoreno da se razmatraju sve opcije Bernardićeva odlaska.

Kako se saznaje, Bernardić će u najmanju ruku odustati od ideje da bude predsjednik kluba, a u tom slučaju ni zastupnici-pučisti više ne bi imali razlog da se bune, pa bi vjerojatno klub nastavio voditi Arsen Bauk. Ako Bernardić ipak odbije odstupiti, mogao bi isključiti svih 22 pobunjenih zastupnika.

Čini se da je Bernardiću odzvonilo, politički mentor Komadina polako namješta jedra niz vjetar

Facebook Komentari