Sve za Pupija: Sad i Medved poziva Penavu i branitelje na raport

Ad

Ministar hrvatskih branitelja, Tomo Medved, nakon sjednice Vlade u Puli odgovarao je na pitanja novinara.

Ponovio je da Vlada čini sve napore da se intenzivira rad tijela nadležnih za procesuiranje ratnih zločina. “Ova Vlada je pokrenula čitav niz aktivnosti na tom tragu, kako bi procesuirala teška kaznena djela ratnog zločina”, rekao je Medved, prenosi N1.

“Ova Vlada je legalna, legitima hrvatska vlada, ima većinu, jasan program rada, vrlo odgovorne i ozbiljne ljude, a posebice kad govorimo o stradanju hrvatskog naroda u našem obrambenom ratu nakon velikosrpske agresije. I danas sam razgovarao s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, pozvao ih na radni sastanak na kojemu ćemo analizirati njihova pitanja na radnom sastanku, jer to je mjesto gdje se na nadležnom tijelu iznalaze rješenja”, rekao je Medved.

Na primjedbu novinara da vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nije odustao od prosvjeda, Medved je i njega pozvao na sastanak. “Ja pozivam braniteljske udruge proistekle iz domovinskog rata i Penavu da se ova pitanja i sva druga pitanja rješavaju u uredu i u za to predviđenim prostorima i sa za to nadležnim tijelima i zato ih pozivam da dođu u Ministarstvo hrvatskih branitelja i sva druga tijela Republike Hrvatske u cilju pronalaženja rješenja”, rekao je Medved.

Dotaknuo se i zahtjeva braniteljskih udruga, koje traže tematsku sjednicu Vlade o Miloradu Pupovcu. “O tome će odlučiti Sabor i nadležna tijela u Saboru. Ja smatram da to nije potrebno, ali o tome će odlučiti nadležna tijela u Hrvatskom saboru. Legitimno je traženje hrvatskih branitelja, ali o tome će odlučiti nadležna tijela Sabora”, rekao je Medved.
Istaknuo je da zahtjev branitelja ne smatra napadom. “To nije napad, ne smatram to napadom, to je traženje rasprave na tu temu”, rekao je Medved.

Plenković optužio Penavu za igranje emocijama najviše stradalih i davanje povoda za rušenje parlamentarne većine i Pupovca: Neće meni nitko kao predsjedniku HDZ-a birati partnera

Facebook Komentari