Plenković optužio Penavu za igranje emocijama najviše stradalih i davanje povoda za rušenje parlamentarne većine i Pupovca: Neće meni nitko kao predsjedniku HDZ-a birati partnera

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je, uoči sjednice Vlade u Puli, obišao brodogradilište Uljanik. Nakon obilaska, osim stanja u brodogradilištu, komentirao je i druge aktualne događaje.

Premijer je prokomentirao prosvjed koji organizira vukovarski gradonačelnik i član HDZ-a Ivan Penava, zbog, kako je najavio, neprocesuiranja ratnih zločina u Vukovaru i na Ovčari.

Premijer je kazao da kao čovjek i predsjednik HDZ-a i premijer želi da se počinitelji kazne, ali da nema razumijevanja za način na koji je Penava upozorio na tu situaciju. Plenković misli da Penava ima odgovornost prema biračima, ali i prema političkom tajmingu kada se takve stvari “stavljaju u eter”, , prenosi N1.

“Nemam nimalo razumijevanja za tehnologiju na koju je to napravio, naravno da sam mu to rekao, a rekli su mu i članovi predsjedništva HDZ-a”, rekao je Plenković

“Ići na emocije onih koji su najviše stradali, u situaciji kada je to zločin koji se dogodio prije 27 godina i u ovoj situaciji dati povoda onima kojima je interes srušiti parlamentarnu većinu – to je drugi sport”, poručio je premijer.

Komentirao je zahtjeve braniteljskih udruga da se Milorada Pupovca izbaci iz vladajuće većine: Neće meni nitko kao predsjedniku HDZ-a birati partnera i odlučivati tko će biti parlamentarna većina”.

Branitelji traže izjašnjavanje Pupovca o četnikovanju, ili njegov odlazak iz Vlade, najavljuju masovni prosvjed u Vukovaru i traže raspravu u Saboru

Penava započeo organizaciju prosvjeda u Vukovaru: Očekujem da će toga dana u Vukovar doći građani iz cijele Hrvatske

Facebook Komentari