Medved: Previše pažnje pridajemo Vučiću

Izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića izrečene na Kosovu da u Kninu nikada nije bilo šahovnice, te da je Slobodan Milošević bio dobar lider, izazvale su niz reakcija u Hrvatskoj, ali ima i onih koji smatraju da se Vučiću pridaje pažnja koju ne zaslužuje.

“Mislim da mi u Hrvatskoj pridajemo previše pažnje Vučiću, da se trebamo baviti svojim pitanjima, koja su važna za naš gospodarski rast i prosperitet tu u Republici Hrvatskoj, to je moje mišljenje da se previše pozornosti posvećuje jednom predsjedniku susjedne zemlje”, kazao je ministar branitelja Tomo Medved pri izlasku iz Vlade na pitanje N1 televizije za komentar Vučićevih izjava.

Podsjetimo, Vučić je poručio u nedjelju da je Srbija imala iluziju da je velika i moćna, da je Slobodan Milošević bio “veliki lider, ali mu želje nisu bile realne” zbog čega su Srbi platili veliku cijenu, ali nisu postali veći.

Ilustrirajući posljedice ratova po Srbe, rekao je kako se “danas u Kninu vijori šahovnica koje tamo nikad nije bilo” i poručio da “Srbija više nema glava” koje će slati u ratove, a sunarodnjake je pozvao na mir i prisebnost jer su potrebni Srbiji koja namjerava postati još razvijenija i ekonomski stabilnija.

Vučićevo zveckanje s Kosova: Milošević je najveći lider u povijesti Srbije; Srbi su ginuli za Knin, za Sarajevo i za Prištinu. U Kninu se danas vijori šahovnica koje tamo nikada nije bilo

Facebook Komentari