Grbin: Stranka ne postoji bez ljudi, ali ako brend nema sadržaja mi ne postojimo

Gost emisije Studio 4 bio je Peđa Grbin, suspendirani potpredsjednik SDP-a i saborski zastupnik. Tema razgovora bila je situacija u SDP-u.

Na pitanje što SDP priprema za jesen, Grbin je odgovorio da ne zna, s obzirom da se Klub zastupnika SDP-a nije sastao, a da s obzirom da je suspendiran ne sudjeluje više ni u radu predsjedništva koje se također nije sastalo.

Želio bih da se dogode dvije interpelacije, prva je ponašanje Vučića u Srbiji i relativiziranje zločina, pozivom Norca, na obilježavanju akcije Medački džep, za koju je bio osuđen kao ratni zločinac. Druga interpelacija je nerad Vlade, naglasio je Grbin.

Prvo tromjesečje, Eurostat govori, da je BDP je u svim zemljama EU u porastu, a da jedino od svih država u tranziciji jedino Češka ima sporiji rast od Hrvatske. Svi su bolji od nas. Upravo je to ono na što SDP treba reagirati i postaviti pitanje Vladi. To je pitanje s kojim bi SDP trebao otvoriti ovu jesen, ukazuje Grbin.

Grbin smatra kako Vlada želi „nagaziti“ privatne iznajmljivače podizanjem doprinosa, iako oni čuvaju sudbinu Istre i Dalmacije da ne postanu kao Slavonija , a s druge strane pokazuje potpuno nesnalaženje o temi Uljanika. SDP-u kao opozicija mora nametnuti ove teme koje su važne za građane.

Ukazivao sam još prije godinu dana na probleme koje SDP ima, objasnio sam što zamjeram predsjedniku stranke i zatražio sam da ode. Da se tada poslušao moj prijedlog ne bi došlo do ovih problema. Ostali smo bez Mrsića, Glavaševića. Ja neću slijediti njih dvojcu da odem iz stranke. Ova agonija u stranci može dovesti do pada SDP-a u relevantnost. To nije dobro za nas, zaključio je Grbin.

Zaključci iz Kamanja ne mogu biti obvezujući za predsjednika jer je to nije bilo formalno tijelo stranke, već skupina istomišljenika koji su zabrinuti za budućnost SDP-a. To je apel za promjenu koju moramo uočiti, ukazuje Grbin.

Naša realnost je da je SDP na 10 posto iza HDZ-a, te u trenutku kada velika većina građana misli da država ide u krivom smjeru SDP nije konsolidiran. Stranka ne postoji bez ljudi, ali ako brend nema sadržaja mi ne postojimo, zaključio je Grbin.

Na pitanje o nasljednik Davora Bernardića, Grbin je odgovorio da o tom pitanju ima vremena, te da je puno je važnije da se osvijesti članove stranke koliko je ovo sadašnje loše i da novi predsjednik treba ponuditi SDP-u novu politiku i novi smjer.

Facebook Komentari