VIDEO Vatreni najavili okršaj sa Španjolcima u Ligi nacija: Kalinić objasnio situaciju s ozljedom Vide

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u Faru svoju prvu utakmicu nakon Svjetskog prvenstva. Hrvatska i Portugal remizirali su u prijateljskom susretu koji je jednima i drugima bio priprema za ono što ih čeka – Ligu nacija.

U utorak u izravnom prijenosu na Novoj TV i GOL.hr-u Španjolska dočekuje Hrvatsku i to će biti puno jači test za našu reprezentaciju od susreta s Portugalom gdje se još uvijek nalazi momčad Zlatka Dalića.

Lovre Kalinić i Matej Mitrović najavili su sljedeću utakmicu, a njihov razgovor prenosili su uživo na GOL.hr-u.

”Znali smo protiv kakvog protivnika igramo i kakvu kvalitetu imaju. Mi smo bili u šarenom sastavu, ali nastavimo li ovako čeka nas jako dobra i zanimljiva igra Hrvatske”, rekao je jedan od najboljih u Faru, Lovre Kalinić i dodao:

”Oni su imali malo veće i izglednije šanse, ali mi smo praktično ekipa u stvaranju i mislim da ćemo biti samo bolji.”

Slijedi utakmica za Španjolskom koja djeluje moćno.

”Španjolska je momčad za respekt i poštovanje, ali mi moramo gledati i izgraditi sebe. Imamo kvalitetu u ekipi i znamo kako se trebamo postaviti i ponašati. Ali teren je nešto sasvim drugo.”

Upravo je Kalinić ozlijedio Vidu u onoj situaciji.

”S Vidom je sve na kraju ispalo dobro. Bila je ta jedna situacija, dubinska lopta, a ja volim izaći s gola i nisam uspio povući nogu. Srećom, nije bilo neke veće ozljede.”

Mitrović se vratio u reprezentaciju

”Nakon SP-a je dosta igrača ostalo kod kuće ili se oprostilo pa je zaigrala jedna nova ekipa. Sve su jake momčadi, ako što je i Portugal. To je za nas jak test. Nadam se da ćemo se protiv Španjolske pokazati u boljem izdanju”, rekao je Matej Mitrović koji je zaigrao u prvih 11.

”Prvo poluvrijeme su nas malo stisnuli, nismo se najbolje snašli. Drugo poluvrijeme je bilo lakše za igrati, imali smo neku kontrolu nad loptom.Portugal je jedna velika zemlja s vrhunskim nogometašima i nakon pet utakmica smo im konačno zabili gol.”

Matej nije bio u Rusiji, ispao je kao posljednji, 24. igrač.

”Ja uvijek želim da se nametnem izborniku.

Kakvo je stanje s Vidom?

”Mislim da je Vida dobio samo jaki udarac i da će biti ok za Španjolsku.”

Facebook Komentari