Rossanda, šef Uljanika: Nikad nisam rekao da dajem ostavku

U sjedištu Primorsko-goranske županije u Rijeci održao se sastanak Kriznog stožera 3. maj, koji traži povrat pola milijarde kuna pozajmice i hitno izdvajanje iz Uljanik grupe.

Na sastanku u Županiji bili su i predsjednik Uprave Grupe Uljanik Gianni Rossanda te predsjednik Nadzornog odbora 3. maj Veljko Grbac.

Kako je nakon sastanka izjavio primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, zaključeno je da “povjerenja više nema”, javlja N1.

Želimo krizni menadžment u Uljaniku, poručeno je Vladi sa sastanka u Rijeci.

Rossanda je kazao da će se udovoljiti zahtjevima Kriznog stožera kada za to budu ispunjeni uvjeti odnosno kada se usvoji program restrukturiranja ili se ne usvoji.

“U ovom trenutku to nismo u mogućnosti napraviti”, kazao je Rossanda.

Odgovarajući na novinarski upit, poručio je da nikada nije izjavio da će dati ostavku.

“Nisam to rekao, molim da mi ne izvlačite izjave. Ja sam rekao kad se steknu uvjeti za restrukturiranje, a sada smo svi skupa prisiljeni trpjeti”, kazao je Rossanda ističući da će ranije otići jedino ako dođe do skupštine i izbora Novog nadzornog odbora.

Na pitanje da prokomentira uzimanje provizija, rekao je da su one “u skladu sa svim komisijama i kako je bilo u zadnjih 40 godina.”
Na inicijativu župana Komadine i gradonačelnika Vojka Obersnela, u 18 sati održat će se zajednički sastanak predstavnika političkih stranaka zastupljenih u Skupštini Primorsko-goranske županije i Gradskom vijeću Grada Rijeke te saborskih zastupnika s područja PGŽ-a s Kriznim stožerom za 3. maj, a vezano uz aktualnu situaciju u Brodogradilištu 3. maj.

Zadnji vlak

Prije sastanka s upravom Uljanika Komadina je za N1 izjavio kako se nada što skorijem sastanku s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom jer situaciju u brodogradilištima treba rješavati partnerski.

“Vlada može donositi odluke i moramo raditi zajedno, ovo je zadnji vlak. Bojim se da iza toga hrvatske brodogradnje neće biti”, rekao je komadina dodajući kako je uprava izgubila svaki kredibilitet.

Na pitanje je li Uljanik kriv za stanje u 3. maju Komadina je odgovorio da je Uljanik postavio upravu koja je dovela do ovog stanja.

“Nismo utjecali na upravu 3. maja, ona je dolazila politički iz Zagreba. Važno je da 3. maj opstane”, rekao je.

Na opasku da je SDP bio na vlasti u trenutku spajanja brodogradilišta, Komadina je kazao kako uvijek ima onih koji žele “kad je loše da bude još gore”.
“Uljanik je tada jamčio da će davati brodove i posao 3. maju i da će sve ići u dobrom pravcu. Vlada je uvijek odgovorna i morala je kontrolirati procese. Vlada ne može ne činiti”, rekao je.

Što se tiče usporedbe situacije u brodogradilištima sa stanjem u SDP-u, Komadina kaže: “Nisam raspoložen pričati o stanju u SDP-u dok mi je glava u 3. maju. U SDP-u će se stanje riješiti na zakonit i legalan način. Rješenja će uvijek imati, ne treba brinuti za zdravlje SDP-a.”

Predsjednik Uprave Uljanika, Gianni Rossanda u utorak ujutro dao je mandat na raspolaganje

Facebook Komentari