Horvat: U Bruxellesu je neslužbeni plan restruktuiranja Uljanika, koji je izradila Uprava sa strateškim partnerom i svojim konzultantima

Ministar gospodarstva Darko Horvat uoči sjednice Vlade komentirao je stanje u Uljaniku te potvrdio da je u Bruxelles poslan neformalni plan restrukturiranja Uljanika o kojem sutra očekuje prvu reakciju Europske komisije.

“Jedini plan o kojem razgovaram je plan Uprave Uljanika, koji su izradili sa strateškim partnerom i svojim konzultantima, i koji su nama dostavili”, kazao je Horvat.

“13.7 smo neformalni plan restrukturiranja poslali u Bruxelles, do danas nismo zaprimili službeni odgovor. Taj plan nije službeni prijedlog Vlade”, rekao je Horvat.

“U trenutku kada dobijemo pouzdane informacije da li plan restrukturiranja ruši postulate tržišnog natjecanja tada ćemo imati svoj stav”, rekao je Horvat.

“Plan se u Bruxellesu u ovom trenutku analizira. Sutra očekujem prve informacije o stavu Bruxellesa o planu restrukturiranja”, rekao je Horvat.

“Jedna od opcija je i predstečajna nagodba. U ovom trenutku razmišljamo o četiri moguća modela što dalje sa brodogradnjom. Za kakav model ćemo se odlučiti i što će prihvatiti Bruxelles, o tome će ovisiti naši sljedeći koraci”, rekao je Horvat.

“Ako sve ovo uđe u 10. mjesec postoje modaliteti na koji se mogu isplatiti tri minimalne plaće za radnike Uljanika”, rekao je Horvat, javlja N1.

Facebook Komentari