Bandiću počelo suđenje za Aferu Štandovi: Nisam kriv! Evo što je rekla Željka Markić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić se u 9 sati pojavio na Županijskom sudu. Ondje mu je počelo suđenje za aferu “Štandovi”.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pojavio se jutros na Županijskom sudu na početku suđenja za aferu “Štandovi”. Na ulasku u sud rekao je kratko da je istina spora, ali dostižna i strpljen spašen. Na pitanje kako se osjeća odgovorio je: Odlično.

Suđenje je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo čitanjem optužnice Uskoka koji Bandića u “aferi štandovi” tereti da je s gradskim pročelnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi U ime obitelji priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308.000 kuna, ustupajući im bez naknade štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

“U cijelosti poričem sve što mi se stavlja na teret”, kazao je Bandić. Krivnju su zanijekali i Lovrić i Palac.

Potom su uslijedili uvodni govori tužiteljstva i obrane.

Nakon pauze preslušavali su se tajno snimljeni telefonski razgovori. Snimke razgovora Milana Bandića i Ivice Lovrića o Željki Markić možete preslušati OVDJE.

Željka Markić je na suđenju posvjedočila da je tražila sastanak sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, da im pomogne u provedbi referendumske inicijative Udruge U ime obitelji. Pomoć je tražila, kaže, od svih načelnika i gradonačelnika.

Sastanak s Milanom Bandićem trajao je 7,5 minuta, svjedoči Željka Markić. “Iznijela sam mu što molimo gradonačelnike – štandove, letke, plakate. Gradonačelnik je rekao da je spreman dati sponzorstvo. Nismo razgovarali kako će grad podmiriti te troškove”, kazala je Markić u svjedočenju.

Ne sjećam se jesam li nakon sastanka razgovarala s Milanom Bandićem, kaže Željka Markić. Ne sjećam se jesam li ga zvala, dodaje Markić, javlja N1 iz sudnice.

Vezano uz izgled letaka, Markić kaže da je s Uredom gradonačelnika vodila raspravu o veličini grba. Na kraju je bio veći grb nego što je inicijativa U ime obitelji željela.

“Ne znam koliko je sve koštalo, sve račune smo dostavili Gradu Zagrebu”, kazala je u svom svjedočenju Željka Markić.

“Fakture su stizale do kraja godine, a Milan Bandić završio je u zatvoru i nismo imali s kime razgovarati. Sandra Švaljek rekla nam je da ne može pokriti te fakture”, kazala je Željka Markić, javlja N1.

Facebook Komentari